Sterren op TV

Thijs Zonneveld de vriend van Jojanneke van den Berg

Thijs Zonneveld is de vriend van Jojanneke van den Berg, een Nederlandse journaliste en presentatrice voor de zender RTL. Vriend Thijs Zonneveld is journalist, columnist en voormalig wielrenner. Ze hebben samen drie kinderen: twee dochterts en een zoontje.

Thijs Zonneveld vriend Jojanneke van den Berg

Thijs Zonneveld is in 1980 geboren in Leiden en brak in 2002 door als profwielrenner. Hij kwam achtereenvolgend uit voor Cyclingteam Tegeltoko, AVC, Camargo Roper, het Discovery Channel Marco Polo Team en als laatst het Parkhotel Valkenburg Continental Team.

Zijn hoogtepunten beleefde de vriend van Jojanneke van den Berg als wielrenner in 2004 op de Ronde van de Gard, als nummer drie van de Volta Ciclista Internacional a Lleida een jaar later, het winnen van het NK Strandrace in 2015 en in 2017 én 2018 de eerste plek op de MTB Beachrace Hoek van Holland – Den Helder.

Thijs Zonneveld oud-wielrenner en journalist

Als journalist begon bij De Pers als wielerverslaggever, maar velen kennen hem van zijn werk voor het Algemeen Dagblad. Ook is hij vaste tafelgast bij onder meer De Avondetappe, sinds 2011. Twee jaar later begon hij als vaste analist bij de NOS en medecommentator op Eurosport. Ook was hij van 2013 tot 2017 koersdirecteur van de Arnhem-Veenendaal Classic.

Jojanneke van den Berg journaliste en presentatrice RTL

Thijs Zonneveld is al sinds 2010 de vriend van Jojanneke van den Berg, In de Viva vertelde hij al eens over de eerste ontmoeting bij dagblad De Pers, waar Jojanneke al werkte toen Thijs er begon: “In het begin vonden we elkaar erg stom; ik denk dat dat voor een groot deel aan mij lag. Als individuele sporter ben je best egoïstisch en asociaal, dus toen ik net bij De Pers werkte, zorgde ik dat mijn stukken goed in de krant kwamen, maar wat de rest van de redactie betreft, dacht ik: jullie zoeken het maar lekker uit.”

“Tot je erachter komt dat dat niet echt een houdbare levensinstelling is als je in de ‘gewone’ maatschappij werkt. Op een bepaald moment moesten Jo en ik allebei op een sportgala werken en ik hielp haar ergens mee. Ons contact werd steeds beter en langzaamaan begonnen we elkaar toch leuker te vinden. Als je in het begin had gezegd dat wíj een relatie zouden krijgen, hadden we je voor gek verklaard. Zij was ook totaal niet onder de indruk van mijn attitude.”

Maar het kwam dus helemaal goed en inmiddels hebben Jojanneke van den Berg en haar vriend Thijs Zonneveld al drie kinderen. “Behalve dat ze een prachtige en slimme vrouw is én een fantastische mama, vind ik het heel erg leuk dat zij goed tegen mij op kan.” Dat heeft ze ongetwijfeld geleerd tijdens haar opleiding en het werken als journaliste, voor bijvoorbeeld het altijd tegendraadse PowNews, en inmiddels RTL. We spreken hier dus van een heus powercouple!