Sterren op TV
willemijn-maandag-op-zoek-naar-maria-150x150

Willemijn Maandag deelneemster aan Op Zoek naar Maria

Willemijn Maandag is één van de deelneemsters aan de talentenjacht Op Zoek naar Maria, waarin theatersterren het tegen elkaar op gaan nemen. Je kan haar kennen van rollen in onder meer A Chorus Line, Anastasia en de politieserie Flikken Maastricht. Ook vormt ze samen met haar twee zussen het muzikale trio Lunedi.

Willemijn Maandag in Op Zoek naar Maria

In Op Zoek naar Maria gaan tien musicaltalenten de strijd met elkaar aan. Ze krijgen tien zeer uiteenlopende opdrachten, van het zingen van een medley tot het coveren van Ariana Grande, en worden daarbij beoordeeld door een vierkoppige jury. Deze bestaat uit Pia Douwes, Jamai Loman, Richard Groenedijk en Carline Brouwer.

Willemijn Maandag in A Chorus Line, Anastasia en Flikken Maastricht

Willemijn Maandag behaalde in 2017 haar papiertje op de Fontys Hogeschool voor Musicaltheater. Het duurde niet lang of ze begon ook echt naam te maken in de theaterwereld, bijvoorbeeld met rollen in A Chorus Line. Ze vertolkte er verschillende personages, waaronder Val, Maggie en Bebe. Ook was Willemijn te zien in My Fair Lady. In het theaterseizoen 2018/2019 ging de eer naar haar om één avond de rol van Evita te spelen, in de gelijknamige musical.

Zangtrio Lunedi

Verder schitterde Willemijn Maandag al in Anastasia, waar ze bovendien de understudy (‘reserve’) was voor de rol van Anya. Je kan haar ook kennen van een gastrol in de televisie-politieserie Flikken Maastricht, of uit het zangtrio Lunedi, dat ze samen met haar twee zussen vormt.

Qua persoon houdt Willemijn Maandag erg van kinderen. Ze groeide zelf dan ook op in een groot gezin. Betreft haar onbegrensde positiviteit en vrolijkheid lijkt ze wel een beetje op het personage Maria. Daarom gaat ze in Op Zoek naar Maria vol voor die rol, en niet langer voor de job als understudy.

Op Zoek naar Maria

Over haar deelname aan Op Zoek naar Maria zegt de blonde krullenbol: “Allereerst lijkt het mij heel uitdagend om die eerste plek te bemachtigen. Ik heb tot nu toe meerdere hoofdrollen gespeeld, maar altijd als invalster. Het gevoel dat ik elke keer krijg bij het spelen van een grote rol; de verantwoordelijkheid, het dragen van het ritme van de show, de ontwikkeling doormaken en het zo waarachtig mogelijk proberen over te brengen; dat wil ik elke dag!”

“Daarnaast voel ik veel verbinding met dit verhaal. Ik kom zelf uit een groot muzikaal gezin waar veel dingetjes overeenkomen; hoe wij vroeger rondliepen in kleren van dezelfde stofjes en luidkeels liedjes zongen tijdens de weg naar school… Tja, dat wij vroeger vaak ‘de familie Von Trapp’ werden genoemd, vind ik niet zo gek”, lacht ze tot slot. Veel succes in Op Zoek naar Maria, Willemijn Maandag!