Sterren op TV
Dionne Stax NOS Journaal

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 mei 2015

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Dionne Stax brengt ons het NOS Journaal

Dionne Stax is een van de gezichten die we regelmatig voorbij zien komen bij het NOS Journaal en het Achtuurjournaal. Deze blonde schone is sinds juni 2013 dagelijks op televisie te zien, als presentatrice van de dagjournaals van de NOS. Dionne werd landelijk definitief bekend, nadat ze in de leukste rubriek van De Wereld Draait Door te zien is geweest. Tegenwoordig presenteert ze ook het Achtuurjournaal.

Dionne is overigens niet alleen maar beauty, ze heeft ook nog eens de brains! Ze studeerde aan de Universiteit van Tilburg én Universiteit van Amsterdam de studie Communicatiewetenschap, liep stage bij de NOS. Eerst deed ze redactioneel werk en later mocht ze, godzijdank, ook voor de schermen in actie komen, als presentatrice dus.

Na een tijd lang NOS Op 3, gericht op de jongere kijker, te hebben gepresenteerd werd ze halverwege het jaar 2013 doorgeschoven naar de dagjournaals van de NOS, omdat Annechien Steenhuizen het achtuurjournaal ging presenteren. Sinds kort mag Dionne Stax zich overigens ook de vervanger van Herman de Schermman noemen! Herman van der Zandt werd landelijk bekend door zijn rol bij het scherm tijdens verkiezingen in Nederland. Stax nam in 2015 dit stokje over van Herman de Schermman.

Inhoudsopgave

Dionne Stax bij het Achtuurjournaal

Dionne Stax is tegenwoordig ook een van de gezichten van het Achtuurjournaal. Daarbij kwam ze onlangs groot in het nieuws toen ze een bijzondere kledingkeuze had gemaakt. Terwijl het nieuws dat ze deelde bittere ellende was, konden kijkers haar outfit in ieder geval wel waarderen.

Ook kun je Dionne Stax voorbij hebben zien komen bij RTL Late Night. Zo werd ze in aanloop naar de Nijmeegse Vierdaagse door Humberto Tan uitgenodigd om het een en ander toe te lichten. Stax is overigens ook een echte ervaringsdeskundige. De in Amsterdam woonachtige Dionne loopt de vierdaagse van Nijmegen in 2016 voor de achtste keer.

Is Dionne Stax vrijgezel?

In april van 2015 gaf Dionne Stax in gesprek met Beau Monde duidelijk aan dat zij vrijgezel is en dus momenteel geen relatie heeft. Ook liet ze gelijk weten wat ze van haar toekomstige partner verlangt. “Humor en zelfspot vind ik belangrijk. Voor mij geen man die zichzelf geweldig vindt”, liet ze toen weten. Ook wat betreft lengte heeft Dionne een voorkeur. “Zijn lengte? Langer dan mijn 1.78 meter!” In het verleden had Stax naar verluidt een geheime relatie met collega Sjoerd van Ramshorst. Ook werd Stax in 2014 door De Telegraaf betrapt tijdens een digitale vrijpartij met Roos Moggré.

Dionne Stax in DWDD dankzij de TV Draait Door

Stax kwam in de TV Draait Door omdat ze tijdens één van haar uitzendingen bijna in slaap leek te vallen. Na een paar seconden schrok ze wakker en hervatte ze haar verhaal. Wij nemen het Dionne overigens niet kwalijk, zelfs als ze slaapt is het een genot om naar te kijken. Over De Wereld Draait Door gesproken.

Tegenwoordig is Dionne Stax tafeldame bij DWDD, dus mocht je overdag weinig tijd hebben om een glimp van Stax op te vangen, kijk dan ‘s avonds eens naar De Wereld Draait Door. Misschien heb je geluk en kun je Stax alsnog zien. Even wat achtergrondinformatie over Dionne Stax, voordat we je naar mooie kiekjes laten kijken. Stax werd op 22 april 1985 geboren in Boxmeer. Niet zo heel lang geleden bereikte ze dus de leeftijd van 31 jaar.

Dionne Stax is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.