Sterren op TV
Marie-Mae van Zuilen Laura KLEM

Auteur: Senna Reimink

Datum: 25 januari 2017

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Marie-Mae van Zuilen is Laura in hitserie Klem

De carrière van Marie-Mae van Zuilen gaat hard momenteel. Nadat ze in 2016 al te zien was in de goedbekeken serie Als de Dijken Breken, schittert ze nu als Laura Warmond in KLEM, als dochter van Hugo Warmond, die gespeeld wordt door Barry Atsma.

Marie-Mae van Zuilen in KLEM

Nu Marie-Mae van Zuilen met haar rol in KLEM, als Laura Warmond, weer in een serie speelt die zeer goed bekeken wordt lijkt de actrice een blijvertje. KLEM werd door ruim één miljoen mensen bekeken en al na één aflevering werd er door de VARA een tweede seizoen van KLEM besteld. In KLEM speelt Marie-Mae van Zuilen een belangrijke bijrol, als dochter van Hugo Warmond. Terwijl Laura behoorlijk wat puberend gedrag vertoont, heeft Hugo Warmond hele andere problemen aan zijn hoofd. Als alleenstaande vader heeft hij een drukke baan bij de Belastingdienst en blijkt zijn jongste dochter, Suzan, hartsvriendinnen te zijn met de dochter van een topcrimineel.

Met het pubergedrag van Laura maakt Van Zuilen het absoluut niet makkelijker voor Hugo. De actrice uit Lexmond weet de tiener perfect en herkenbaar neer te zetten. Op het moment dat Marie-Mae van Zuilen in de huid van Laura kroop had zij ook nog een puber leeftijd en dus kon zij zich hier goed inleven. Marie-Mae werd geboren op 8 augustus 1998. Het acteren in KLEM (met Barry Atsma) is voor de blondine als een droom. “Tijdens de laatste auditieronde moest ik al samen met hem spelen. Ik was bang dat ik mij vreselijk geïntimideerd zou voelen, maar integendeel: hij laat je juist beter spelen. Hij probeert als acteur echt in het moment te zijn, waardoor ik dat automatisch ook ben”, vertelde ze tegenover Seven Days.

Marie-Mae van Zuilen schittert ook in Als de Dijken Breken

Marie-Mae van Zuilen was in 2016 ook al te zien in Als De Dijken Breken. Ook deze serie was een groot succes, waar wekelijks zo’n anderhalf miljoen mensen op afstemden. In deze serie van de EO was de talentvolle actrice in alle zes afleveringen te zien. Ze speelde Britt Wienesse in Als de Dijken Breken. De goed ontvangen serie gaat over een nieuwe watersnoodramp in Nederland en België. Ook de verscheurde familie Wienesse wordt slachtoffer van de ramp en juist dat brengt de familieleden dichter bij elkaar.

Behalve rollen in KLEM en Als de Dijken Breken scoorde Van Zuilen ook al rollen in een aantal films. Zo was ze in De Rëunie te zien als Sabina de Jong en speelde ze Desiree in Horizon. Verder had Marie-Mae van Zuilen ook klussen in de serie Rundfunk en Centraal Medisch Centrum (CMC). Gezien de successen van de actrice verwachten we haar de komende jaren vaker terug te zien. Zelf hoopt ze daar ook op, maar voor de bekendheid doet ze het niet. “Het gaat mij echt alleen om het spelen en het maken van films. Ik denk zelf dat het twee dagen leuk is om bekend te zijn, daarna lijkt het me verschrikkelijk.”

Van Zuilen heeft in 2016 haar middelbare school diploma behaald en richt zich nu even op haar acteercarrière. “Naast acteerklussen doe ik op dit moment de vooropleiding voor de toneelschool. En als ik niets te doen heb, help ik mijn ouders met de administratie van hun kassabedrijf. Daar ligt niet mijn ambitie hoor, dat is toch echt wel acteren.”

Volg Marie-Mae van Zuilen op Instagram, Twitter en Facebook