Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 29 juli 2021

Laatst Geüpdatet: 28 juli 2021

Amy Donk is de vrouw van Nasrdin Dchar

Nasrdin Dchar is een Marokkaanse-Nederlandse acteur. Hij werd geboren in Steenbergen in 1978. De acteur, bekend van onder meer Mocro Maffia, heeft een relatie met vriendin Amy Donk. 

Inhoudsopgave

Diverse televisieseries en films

In 2010 was Dchar voor het eerst te zien in de bioscoopfilm Tirza. Daarnaast had hij rollen gespeeld in series als Shouf Shouf!, De Troon en Deadline. In 2011 was Dchar te zien in de films Lotus, Süskind en Rabat. Voor zijn rol in Rabat werd Dchar genomineerd voor een Rembrandt Award voor Beste Nederlandse acteur. Daarnaast ontving hij ook een Gouden Kalf voor beste acteur. Hij was hiermee de eerste Nederlands-Marokkaanse acteur die ooit een Gouden Kalf in ontvangst nam. Sinds 2018 is Dchar te zien in het populaire programma van Videoland Mocro Maffia waar hij de rol van Potlood vertolkt.

Toneelliefhebber

Naast acteren in diverse series en films is Dchar ook het hele jaar door in het theater te zien. Zo heeft hij diverse producties gedaan bij Theatergroep Made in da Shade, Het Waterhuis en Het Toneel Speelt.

Maatschappij

Dchar is regelmatig in het nieuws wanneer hij zich mengt in maatschappelijke discussies: ,,Ik ben iemand die heel erg bezig is met wat er in de samenleving gebeurt en de stempels die we op ons gedrukt krijgen.”

Nasrdin Dchar heeft een relatie met Amy Donk

In 2013 was Dchar te zien in het programma Verborgen Verleden. In dit programma ging hij op zoek naar zijn voorouders. Hierdoor kwam hij erachter dat hij een afstammeling is van de profeet Mohammed.

Dchar trouwde in 2000 met zijn vriendin Amy Donk. In 2014 kreeg het stel een dochter en twee jaar later kregen ze een zoon. Het koppel is al heel lang samen en woont in Rotterdam. Over hun relatie vertelde de acteur in Veronica Magazine: ,,Eigenlijk zei ik dat al vrij snel in onze relatie: ‘Jij bent de moeder van mijn kinderen’. Amy is een fantastische vrouw die altijd voor mij klaarstaat en mij met beide benen op de grond kan houden.” Amy Donk is werkzaam als maatschappelijk werker.