Sterren op TV
Zoey Ivory Miss Nederland 2016

Auteur: Senna Reimink

Datum: 27 september 2016

Laatst Geüpdatet: 7 maart 2017

Zoey Ivory heeft wereld aan haar voeten als Miss Nederland 2016

Zoey Ivory heeft landelijke bekendheid gekregen toen zij verkozen werd tot Miss Nederland 2016. In 2016 en een groot deel van 2017 mocht het model zichzelf de mooiste van Nederland noemen. Ze nam het kroontje over van Jessie Jazz Vuijk. Zoey Ivory werd op jonge leeftijd op straat ontdekt, wie weet of ze zonder haar scout ooit Nederlandse mooiste had kunnen worden?

Zoey Ivory werd op 5 juli 1994 geboren als Zoey van der Koelen. Als model gebruikt ze echter Zoey Ivory als naam.  In gesprek met FHM liet de schone weten dat ze niet voldoet aan het stereotype beeld van een model. Zo houdt ze van pizza en en frikandellen (met appelmoes, dat dan weer wel).

Daarnaast grijpt Zoey graag een boek als ze thuis is en in plaats van te pronken met haar uiterlijk vindt ze haar innerlijk het mooiste. Vrienden en familie hebben in Zoey namelijk een luisterend oor en daar is zij het meest trots op. In datzelfde interview verklaarde Ivory overigens dat ze nog geen vriend heeft.

Zoey Ivory Miss Nederland 2016

In september 2016 won Zoey Ivory de Miss Nederland verkiezing, editie 2016. Ze troefde liefst elf andere kandidaten af. Over de schoonheid van de kandidates valt uiteraard niet te twisten, maar waarom werd Zoey Ivory dan Miss Nederland 2016? Volgens Zoey zelf omdat ze ‘grappig, normaal en nuchter kan zijn’.

Als Miss Nederland 2016 mag Zoey van der Koelen ook deelnemen aan de Miss Universe verkiezing. In januari zal zij hiervoor afreizen naar de Filipijnen, om daar Nederland te vertegenwoordigen. Ivory volgde overigens Jessie Jazz Vuijk op. Haar bekendheid nam flink toe als Miss Nederland. Zo nam ze deel aan Expeditie Robinson en kreeg ze een relatie met Tim Douwsma.

Model Zoey Ivory

Zoey Ivory gaat al een tijd door het leven als model. Miss Nederland word je natuurlijk niet zomaar en als model kwam ze uiteindelijk in aanmerking voor de prestigieuze verkiezing. Toen Zoey nog erg jong was werd ze op straat ontdekt. Aangezien ze al van jongs af aan dol was op het verzorgen van haar uiterlijk hoefde ze niet lang over deze kans na te denken.

Het model, opgegroeid in Almere, kreeg meerdere klussen aangeboden en zodoende schopte ze het ook nog tot de FHM 500, de lijst met de vijfhonderd mooiste vrouwen van Nederland. Nu Ivory is uitgeroepen tot Miss Nederland zullen de opdrachten als model alleen maar toenemen. Of we met haar ook de nieuwe Doutzen Kroes in huis hebben, zal de toekomst uitwijzen.

Volg Zoey Ivory ook op Facebook, Twitter en Instagram!