Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 3 december 2021

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Zinaida is de vriendin van acteur Yannick Jozefzoon

Yannick Jozefzoon ken je wellicht uit Baantjer, maar hij presenteert ook De Buitendienst van ZAPP. Maar wie is deze veelzijdige acteur en presentator? 

Yannick Jozefzoon werd geboren op 8 augustus 1990 in Groningen. Hij is dus een acteur en presentator. Hij heeft een relatie met Zinaida.

Inhoudsopgave

Acteerklussen in televisieseries en films

Jozefzoon had vanaf een jonge leeftijd al een grote liefde voor acteren. Op 14-jarige leeftijd had hij al rollen in de televisieserie Nieuwe Ouders en Zoenen of Schoppen. Hij speelde mee in de theatergroep DNA en vanaf 2010 tot 2015 studeerde hij aan de Toneelacademie in Maastricht. Na zijn afstuderen speelde hij in diverse televisieseries, als Flikken Rotterdam, Meiden van de Herengracht en Odds. Hij speelde ook een grote rol in de bioscoopfilm Boy 7, De Held, Babatunde, Of ik gek ben en Tom Adelaar.

Voltreffer rol Tom Adelaar

In de film Tom Adelaar speelde Jozefzoon een Surinaams callcentermedewerker. Zijn personage in de film neemt een typische Nederlandse naam aan, omdat hij denkt dat hij zo meer geld kan verdienen. Hij vertelde aan NU.nl dat hij veel plezier had tijdens het spelen van deze rol, omdat hij veel van zichzelf kon laten zien: ,,Het geloof om echt verder te gaan met film en de liefde om personages uit te diepen, is daar op de set begonnen. Ik was ongeduldig: ik kwam net van de toneelacademie en voelde me als een jonge belofte die op de bank zat. Ik zat te wachten tot een speler geblesseerd uit zou vallen en ik mijn kunsten kon laten zien. Als die kans zich dan eindelijk aandient, spring je een gat in de lucht. Als je dan ook zo’n voltreffer als Tom Adelaar scoort, dan gaat dat vuurtje echt wel branden, hoor.”

Overstap naar presenteren

De acteur speelde ook bij diverse theatergroepen voor het Nationale Toneel, Like Minds en Well Made Productions. Jozefzoon presenteert vanaf 2016 het Zapp-programma De Buitendienst.

Grote doorbraak

In 2020 kreeg Jozefzoon in een rol in de serie Baantjer: Het Begin. De Groninger vertelde in een interview met Nieuwe Revu dat hij niet bezig was met zijn grote doorbraak: ,,Ik verwacht niet dat het meespelen in de serie me iets gaat brengen, ik vond het vooral een mooi project op zich om te doen. Heb er op het gebied van acteren weer veel van geleerd. Verder hoop ik dat er mooie dingen blijven komen in de toekomst, maar het is niet zo dat ik vurig hoop dat ik dankzij Baantjer mijn grote doorbraak krijg. Het geld ligt voor het oprapen. Er zijn heel veel interessante manieren voor mij om mijn werk te kunnen blijven doen. De ene keer is dat iets commercieels, de andere keer een arthousefilm.”

In 2021 speelde hij ook een rol in de Videoland-serie Woensel-West, in Maud en Babs en in Bonnie & Clyde. In deze spannende serie, geïnspireerd op het waargebeurde verhaal uit 2014, slaan Esra Kaplan (Dilan Yurdakul) en Greg Driessen (Yannick Jozefzoon), twee onstuimige geliefden, op de vlucht voor familie en de politie.

Privéleven

Yannick Jozefzoon heeft een relatie met Zinaida. Hoe lang ze een relatie hebben is niet helemaal duidelijk. De acteur en presentator is verder goed bevriend met Sarah Chronis