Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 23 juni 2021

Laatst Geüpdatet: 4 januari 2023

Youri Klijssen is de vriend van Miss Nederland Denise Speelman

Denise Speelman is geboren op 3 september 1997 in Hoogezand en is met haar 1,84 meter een opvallende verschijning. Speelman is de dochter van een kermisexploitant, voordat ze miss Nederland werd stond ze nog oliebollen te bakken in de kraam van haar vader. De miss is opgegroeid in het Groningse dorpje Hoogezand. 4 jaar voor haar overwinning als Miss Nederland 2020 verhuisde ze naar Amsterdam, omdat ze andere ambities had. Deze ambities heeft ze dus al snel waar kunnen maken. Denise Speelman heeft een relatie met Youri Klijssen. 

Inhoudsopgave

Meerdere keren Miss

In 2014 werd Denise Speelman al verkozen als Miss Noord-Nederland. Wegens gezondheidsredenen is Speelman na haar Miss Noord-Nederland verkiezing eerst styliste geworden. Toen ze weer helemaal gezond was heeft ze er in 2020 voor gekozen om ook deel te nemen aan de Miss Nederland verkiezing. Deze verkiezing wist Speelman op 22-jarige leeftijd te winnen en ze mag zich voortaan Miss Nederland 2020 noemen. Door het behalen van deze titel heeft Speelman de met kristallen ingelegde kroon van de vorige winnares, Sharon Pieksma, over kunnen nemen. Aan het winnen van de titel Miss Nederland zit een ticket voor de Miss Universe verkiezing verbonden. Voor deze verkiezing mocht onze Miss Nederland ons land dus vertegenwoordigen. Hierbij behaalde zij helaas geen podiumplaats.

Een boodschap

De mooiste vrouw van Nederland heeft een betekenisvolle boodschap voor jonge meiden. Vooral goed in je vel zitten en jezelf zijn is belangrijk volgens onze Miss. De Missverkiezing gaat om meer dan alleen mooi zijn. Je moet naast knap, ook zelfverzekerd zijn en lekker in je vel zitten. Bovendien is het de bedoeling dat alle Missen die kans maken op de titel Miss Nederland zich inzetten voor goede doelen. De reden voor Speelman om mee te doen aan de verkiezing is dat ze aandacht wil vragen voor body positivity en jezelf zijn. Onze Miss Nederland geeft aan dat ze nu zelfs wel 10 kilo zwaarder is dan eerder, maar dat ze nu beter in haar vel zit en met deze extra kilo’s dus gewoon miss Nederland is geworden.

Eetstoornis

Speelman heeft in het verleden problemen gehad met een eetstoornis. Sinds dat moment is zij de strijd met haar eetstoornis aangegaan en wil ze de boodschap naar buiten brengen dat de modellenwereld niet het ideaalbeeld is. Doordat ze voor de verkiezingen van Miss Nederland en Miss Universe veel werd geïnterviewd heeft ze naar eigen zeggen haar boodschap veel en goed kunnen verspreiden. Mentaal goed in je vel zitten is volgens Speelman veel belangrijker dan aan de schoonheidsidealen voldoen. Haar grote doel is eetstoornissen bespreekbaar maken.

Lees ook: Zimra Geurts en haar eetstoornis

Ambitie

De ambitie van Miss Nederland 2020 is dus het bespreekbaar maken van eetstoornissen en het uitdragen van de boodschap dat het perfecte plaatje niet bestaat. Ze wil laten zien dat lekker in je vel zitten het aller belangrijkste is. Naast dit streven werkt onze Miss Nederland als styliste, ze heeft haar eigen stylingbedrijf opgezet. Wanneer Speelman ook de miss Universe verkiezing had gewonnen, had ze de ambitie gehad om een jaar in New York te gaan wonen. Helaas heeft ze deze verkiezing niet kunnen winnen.

Liefdesleven

Denise Speelman heeft een vriend die luistert naar de naam Youri Klijssen. Op hun Instagram-pagina‘s zijn schattige kiekjes van het koppel te vinden. Haar geliefde is geregeld te vinden in het Amsterdamse Jantjes Verjaardag.