Sterren op TV
Yoran de Bont Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 10 mei 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Yoran de Bont zingt de sterren van de hemel in Idols

Yoran de Bont zingt momenteel de sterren van de hemel in Idols, de talentenjacht van RTL 5. Met het nummer Say Something, dat hij samen met Nina den Hartog in Bali ten gehore bracht, zorgde hij voor tranen bij de juryleden. Maar wie is Yoran de Bont, die in de auditieronde het nummer Real Good Hands ten gehore bracht, nou eigenlijk?

Yoran de Bont in het theater

Op zijn officiële website kunnen we lezen dat de in 1990 geboren Yoran de Bont in de afgelopen jaren al de nodige ervaring op het gebied van zingen en acteren heeft opgedaan.

De in Oudenbosch geboren De Bont woont tegenwoordig in Amsterdam en studeerde in 2011 af aan het Rotterdams conservatorium. Vol trots laat hij weten tijdens zijn studie de nodige lessen en workshops heeft gekregen van ervaren docenten als Antoinete Kouwenberg en Alberto ter Doest.

Yoran de Bont heeft zijn CV de laatste jaren vooral gevuld met theateroptredens. Zo verving hij in 2011 plotseling Idols-jurylid Jamai Loman in de musical Urinetown. Vervolgens schreef hij onder andere Annie MG, BARE en De Nieuwe IJstijd bij op zijn palmares.

Yoran de Bont als zanger

Voor de musical Grease kroop Yoran de Bont regelmatig in de huid van Vince Fontaine. Als zanger hebben we tot zijn deelname aan Idols nog niet veel gehoord van Yoran, maar hij blijkt al jarenlang werkzaam te zijn als zanger. Zo gaat hij sinds 2012 zo nu en dan aan boord bij cruiseships om optredens weg te geven.

“Het betaalt best fijn en je werkt alleen in de avond een half uur en voor de rest lig je op het strand of zo”, liet hij voorafgaand aan zijn auditie voor Idols daarover weten. Ook de inwoners van Utopia mochten al eens genieten van de zangkunsten van Yoran.

Wil je meer te weten komen over Yoran? Volg hem dan via Twitter, Instagram of Facebook.