Sterren op TV
Ying Zhang Topchef Academy

Ying Zhang uit China bij Topchef Academy

Ying Zhang wil in Topchef Academy de echte Chinese keuken overbrengen. De dertiger woont nog niet zo lang in Nederland, maar gaat de kookstrijd aan om een eigen kookprogramma te krijgen in ons land.

Ying Zhang pas drie jaar in Nederland

Ying komt uit China en is pas in 2014 naar Nederland verhuisd. Haar Nederlands is nog niet vloeiend, maar voor iemand die pas drie jaar in ons land verblijft kan ze zich uitstekend verstaanbaar maken. Behalve koken heeft ze nog meer hobby’s, namelijk wandelen, fietsen, reizen en foto’s maken.

Bij het koken is haar Aziatische achtergrond direct zichtbaar, want ook tijdens het bereiden van het eten gebruikt ze stokjes waar wij Europeanen kookgerei zoals een spatel zouden hanteren. Dit is dan ook wat Ying Zhang graag wil laten zien bij Topchef Academy. In haar ogen is er een te beperkt beeld van de echte Chinese keuken in ons land. Als Ying er met de hoofdprijs vandoor gaat, dan krijgt ze haar eigen kookprogramma. Met haar leuke en charmante manier wil ze de kijkers dan aan zich binden en de Chinese keuken laten ontdekken.

Ying Zhang zingt er op los tijdens het koken

Wil Ying Zhang de titel pakken, dan zal ze in haar eerste week bij Topchef Academy eerst moeten zien af te rekenen met Nadine Kolten, Kim Grewer, Geneal Harreman, John Spruit en Jeroen Cramer. De kandidaten staan onder leiding van sterrenkok Jonathan Zandbergen. Ying zingt graag tijdens het koken en dat kan nog wel eens een leuke toevoeging worden van haar optreden. In 2014 kwam ze naar Nederland voor de liefde. Haar man heeft ze namelijk in China ontmoet, toen hij in Azië op vakantie was. Ying geeft nu Engelse les.

Koken heeft ze geleerd van haar moeder, zoals dat volgens Ying eigenlijk altijd gaat in China. Eten is in het Aziatische land namelijk heel belangrijk. “Als we iemand tegenkomen op straat, dan vragen we niet ‘hoe gaat het met je?’, maar ‘heb je al gegeten?’. Dat is in Nederland moeilijk voor te stellen, maar zo belangrijk is eten in China. Ying probeert altijd zo creatief en flexibel mogelijk te koken. Er wordt dan ook weinig weggegooid in huize Zhang, want eerst wordt de koelkast volledig geleegd. Deze creativiteit kan Ying zomaar goed van pas komen tijdens Topchef Academy.