Sterren op TV
Big Boy Caprice The Voice of Holland TVOH

Yerry Rellum is Big Boy Caprice in The Voice of Holland

Yerry Rellum doet als Big Boy Caprice mee aan The Voice of Holland. Alhoewel hij in het verleden al meerdere keren optrad op North Sea Jazz, is hij toch nog niet bij het brede publiek bekend. Mogelijk dat zijn deelname aan TVOH daar verandering in gaat brengen. Hij is er in ieder geval in geslaagd om de Blind Auditions van de talentenjacht door te komen.

Inhoudsopgave

Yerry Rellum alias Big Boy Caprice in TVOH

Yerry Rellum alias Big Boy Caprice kondigde voorafgaand aan de uitzending van aflevering van TVOH al aan dat hij mee zou doen. Ook in de promo was hij al te zien, waardoor het al gauw opviel dat de zanger met een gigantische stem het nummer Crazy van Gnarls Barkley zou gaan zingen. Yerry doet overigens niet zonder reden mee aan The Voice of Holland. “Het lijkt me gewoon eens een keer leuk om te proberen. En eerlijk gezegd denk ik dat ik het ga winnen”, vertelde hij al.

Yerry, die coach Ali B al kende vanuit het verleden, kreeg alle vier de stoelen omgedraaid. Opmerkelijk genoeg koos Big Boy Caprice niet voor zijn kennis uit het verleden, maar werd de coach die er het langst over deed om te draaien uiteindelijk de gelukkige: Waylon. Rellum kon overigens van alle coaches rekenen op lovende woorden. “Geniale stem, de meest fascinerende stem die ik tot nu toe gehoord heb binnen de competitie”, klonken de woorden van Waylon bijvoorbeeld.

Yerry Rellum in de Battles

Yerry Rellum bereikte zonder al te veel moeite de battles en daar werd hij door coach Waylon tegenover Oumnia Guigui gezet. Een battle die alle kanten op zou kunnen gaan. “Ik dacht: Ik moet tegen een dame. Terwijl ik had gedacht dat ik tegen één van de boys moest”, vertelde Yerry over zijn tegenstander. Samen mochten ze het nummer FourFiveSeconds van Rihanna en Kanye West zingen. Big Boy Caprice ging er als winnaar van de battle vandoor en kwam zo in de knock-out-ronde terecht. De andere coaches waren echter zo tevreden over Oumnia, dat zij werd gestolen door Ali B.

Yerry Rellum in de Knockouts

Yerry Rellum liet in de Knockouts van The Voice of Holland opnieuw zijn zangkwaliteiten horen. Met zijn prachtige stem maakte Yerry zijn eigen versie van het nummer Human van Rag’N’Bone Man. En alhoewel hij de eerste in Team Waylon was die aan de slag moest, raakte hij zijn plek op de stoel niet meer kwijt. Waylon was ook vol lof. “Yerry man. Iedere keer als ik je zie, dan zeg ik het je: Het is echt angstaanjagend jouw stem. Je zingt echt dwars door een muur heen. Het is soms heel erg fijn en heel erg prettig om een meerdere te erkennen in sommige disciplines. En dat ben je. Jij bent echt een volwaardig artiest”, vertelde Waylon.

Yerry Rellum in de liveshows TVOH

Yerry Rellum sloot de eerste liveshow van The Voice of Holland 2017 af met het nummer Kiss van Prince. Maar uiteraard maakte de zanger wel weer zijn eigen uitvoering ervan. De kijkers vonden vooral het liedje niet zo goed bij Rellum passen en dat leverde hem een plek in de danger zone op. Daar werd hij door het Nederlandse publiek gered.

Ook in de tweede liveshow van The Voice of Holland kwam Yerry weer in de danger zone terecht. De coaches vonden de uitvoering van Rellum van het nummer You’re The First, The Last, My Ever van Barry White zeker niet verkeerd, maar het Nederlandse publiek gaf hem toch niet al te hoge cijfers. Desondanks werd hij in de danger zone toch veilig gestemd.

In de derde liveshow van The Voice of Holland slaagde Yerry er wederom niet in om een hoog cijfer van het thuispubliek bij elkaar te boksen. Met het nummer Dancing on the Ceiling van Lionel Richie wist hij niet iedereen te overtuigen van zijn zangkwaliteiten. Rellum maakte er wel een echt feest van.

Yerry Rellum liet eindelijk zichzelf weer zien in de vierde liveshow van The Voice of Holland door het nummer Rolling in the Deep van Adele te zingen. Helaas leverde hem dat echter geen plek op in de safe zone. Alhoewel hij nog goede punten scoorde van de coaches, was het thuispubliek toch niet echt overtuigd. Rellum werd in de vierde liveshow van TVOH dan ook naar huis gestuurd.

Big Boy Caprice biografie

Big Boy Caprice kun je vooral horen met het genre jazz en soul. De zanger is afkomstig uit Amsterdam en was al tweemaal te zien en horen op North Sea Jazz, dat gebeurde in 2005 en in 2006. Deze zanger is overigens ook lid geweest van Bergit Lewis Gospeltrain en daarmee deed hij ook Amerika al aan. Op vrijdag 28 oktober gaan we horen of Big Boy Caprice nog altijd over die gigantische stem beschikt.

Invloeden waar Caprice in zijn jeugdjaren geen genoeg van kon krijgen, zijn onder andere Michael Jackson, Marvin Gaye, Al Green en Prince. Dat Caprice overigens al jarenlang in het vak zit, blijkt wel uit het feit dat zijn debuutalbum genaamd Exception to the Rule in 1995 verscheen. Vooral in Frankrijk werd hij daarmee erg bekend. Yerry is inmiddels overigens 45 jaar (of 25 + 20 jaar, zoals hij het zelf liever zegt) en heeft ook als acteur al meerdere rolletjes gehad.

Caprice is te volgen via Instagram en Facebook.

Bekijk de andere deelnemers van Team Waylon uit The Voice of Holland 2016 Stephan Bouwman | Mirelle Komproe | Oumnia Guigui | Dilana Smith | Jane Talany | SaraLee Vos | Pleun Bierbooms | Maik IJpelaar | Jordan Roy | Chirine Aliani