Sterren op TV
Yannick van de Velde In Oranje

Yannick van de Velde is een echte hunk geworden

Yannick van de Velde leerden we kennen in 2004. Hij speelde de hoofdrol in de familiefilm In Oranje. Nu, ruim tien jaar later, is Yannick van de Velde uitgegroeid tot een volwassen kerel, met een verbluffend uiterlijk.

Yannick van de Velde in In Oranje

Toen Yannick van de Velde in de rol van Remco van Leeuwen kroop voor de film In Oranje werd hij in één klap landelijk bekend. Daarvoor was Yannick al eens te zien geweest in Kruimeltje. Wat meteen opviel waren de blauwe ogen van Yannick van de Velde. Vijftien jaar was hij nog maar toen hij in In Oranje speelde. In de jaren daarna heeft hij aangetoond geen eendagsvlieg te zien.

Yannick van de Velde speelde namelijk verschillende rollen in grote Nederlandse titels. Zo was hij te zien in Hoe duur was de suiker en Aanmodderfakker. En sinds september 2015 is de Utrechter te zien in de serie Overspel. In het laatste seizoen van de populaire dramaserie vertolkt Yannick van de Velde de rol van Reinier Smit, de vriend van Marit Steenhouwer (gespeeld door Sigrid ten Napel).

Yannick van de Velde en Rundfunk

Het grootste succes in zijn carrière boekte Yannick van de Velde echter met een eigen productie. In de zomer van 2015 was zijn programma Rundfunk een regelrechte hit. Rundfunk was tijdens de komkommertijd te zien bij 3LAB op NPO. 3LAB geeft nieuwe programma’s met een vernieuwend en experimenteel karakter een podium.

Er werden vijf afleveringen van Rundfunk getoond tijdens de zomer en de serie van Yannick van de Velde viel goe din de smaak bij het publiek. Op Twitter smulden de kijkers van de hilarische scenes. Overigens heeft Yannick van de Velde Rundfunk niet alleen bedacht. Hij deed dat samen met zijn vriend Tom van Kalmthout. Rundfunk is een serie met scènes van de meest bizarre middelbare school die je ooit gezien hebt. “Absurdistisch, bizar, onethisch, lomp en snoeihard”, noemen Yannick en Tom de serie. Door het succes van Rundfunk in de zomer hebben Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout toestemming gekregen om een complete serie uit te werken voor NPO. Deze serie moet in 2016 te zien zijn bij de publieke omroep.

Yannick van de Velde