Sterren op TV

Yang Yang Lee de vrouw van Gijs Rademaker

Yang Yang Lee is de vrouw van Gijs Rademaker, een Nederlandse journalist, opiniepeiler en televisiepresentator. Gijs is vooral bekend van zijn rubriek Opiniepanel in EenVandaag en is ook vaak te zien in de talkshows van onder meer Eva Jinek en Jeroen Pauw.

Yang Yang Lee vrouw Gijs Rademaker

Yang Yang Lee en Gijs Rademaker hebben samen drie kinderen: Luke, Rozemarijn en Tobias. De Aziatische Yang Yang werkt als barista. De twee kennen elkaar al sinds de middelbare school, niet veel later sloeg de vonk over.

In hun vrije tijd kijken Gijs Rademaker en Yang Yang Lee graag naar de televisie. Eén van hun favoriete programma’s is Zondag Met Lubach. “Grappig met betekenis. Het is wel al een paar keer voorgekomen dat hij het op mij gemunt had. Ach, ik vind het ook wel een eer. En als het goed gedaan is, dan is er niet erg als je afgemaakt wordt. Of nou ja, iets minder erg”, vertelde Gijs Rademaker al eens in de VARA Gids.

En zijn vrouw Yang Yang Lee vulde aan: “Ik lach me altijd helemaal stuk als dat gebeurt. Het is scherp maar niet gemeen. Verder kijk ik veel kook- en bakprogramma’s. Heel Holland bakt, maar ook alle buitenlandse varianten. En Masterchef, Sugar Rush, Chef’s Table. En dan echt meeleven hè, soms zelf huilen.”

Gijs Rademaker in Opiniepanel bij EenVandaag

Gijs Rademaker heeft geschiedenis en journalistiek gestudeerd in Groningen. Via Netwerk en TweeVandaag belandde hij in 2010 bij EenVandaag, waar hij tegenwoordig de rubriek Opiniepanel presenteert in EenVandaag. Daarin wordt de mening van ‘de Nederlander’ gepeild.

Verder is Gijs Rademaker ook steeds vaker te zien en te horen in talkshows als die van Pauw en Jinek. De journalist timmert dus lekker aan de weg. Zijn vrouw Yang Yang Lee en de kids zullen ongetwijfeld apetrots op hem zijn!