Sterren op TV
Xander van der Wulp Politiek Verslaggever NOS Nieuws

Xander van der Wulp is politiek verslaggever NOS Nieuws

Xander van der Wulp is de politiek verslaggever van het NOS Nieuws. Als er maar iets gebeurt in Den Haag waar het woordje politiek in valt, dan is Van der Wulp er als de kippen bij om het in het Journaal te duiden. Hij voorziet de Nederlandse kijkers tenslotte al jarenlang over alle ins en outs wat betreft de politiek in Nederland. Toch heeft Xander een aardige weg moeten afleggen om uiteindelijk als politiek verslaggever bij NOS Nieuws aan de slag te mogen gaan.

Inhoudsopgave

Wie is Xander van der Wulp?

De inmiddels 42-jarige Xander van der Wulp is de zoon van Gerard van der Wulp. Hij was in het verleden werkzaam als ambtenaar, bestuurder, diplomaat en journalist. Naar dat laatste ging ook de voorkeur van Xander van der Wulp uit. Via zijn opleiding Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht kwam Xander voor het eerst in aanraking met het NOS Journaal. Hij ging aan de slag bij de productie en in de regieruimte.

Zijn stage maakte Van der Wulp echter veel verder van huis mee. Hij vertrok naar Washington DC om bij CNN aan de slag te gaan. Eenmaal afgestudeerd, keerde hij toch weer terug bij de NOS. Daar is hij onder andere werkzaam geweest als buitenlandredacteur en eindredacteur televisie. Sinds 2008 is Xander niet meer werkzaam in Hilversum, maar behoort hij tot de Haagse redactie van de NOS.

Xander van der Wulp als politiek verslaggever NOS Nieuws en Journaal

Als politiek verslaggever heeft Xander van der Wulp in de afgelopen jaren al het één en ander gezien. Hij stond er tenslotte met zijn neus bovenop toen Geert Wilders wegliep uit het Catshuis en toen het kabinet van Balkende viel na de strijd tussen de PvdA en het CDA.

Telkens staat Xander vooraan en hij lijkt ook nog lang niet klaar met die taak. Zelf beschrijft de verslaggever op de website van de NOS zijn werk op de volgende manier: “Als politiek verslaggever is elke werkdag anders, nooit is te voorspellen hoe de dag eindigt.”

De korte broek van Xander van der Wulp

Normaal gezien is Xander van der Wulp altijd netjes gekleed als er belangrijk nieuws naar buiten komt waar hij op af moet. Zo nu en dan geniet ook de verslaggever weleens van het lekkere weer en dat leverde in 2016 de nodige nieuwsberichten op. Te zien was dat Xander in een korte broek en slippers het concept-verkiezingsprogramma van de PVV behandelde.

Xander van der Wulp is te volgen via Twitter.