Sterren op TV
Wytse van der Goot De Slimste Mens voetbal

Wytse van der Goot is voetbalman met brains

Wytse van der Goot hebben we in de afgelopen jaren vooral leren kennen als een echte voetbalman. Inmiddels weten we dat hij ook over een goed stel hersenen beschikt. Niet voor niets schopte de commentator het tot de finaleweek van de Slimste Mens van Nederland. In het verleden zagen we Wytse vooral bij FOX Sports voorbij komen, tegenwoordig heeft hij een klus bij Veronica en Ziggo.

Wytse van der Goot is commentator

Wytse van der Goot is met een leeftijd van 34 jaar uiteraard al een tijdje klaar met studeren. Tussen 2003 en 2009 was dat een ander verhaal. In die periode studeerde Wytse journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Ook heeft hij nog een acteursopleiding in Amsterdam gedaan, maar dat werd uiteindelijk niet wat Van der Goot ervan verwachtte. Tegenwoordig is hij uitgegroeid tot een degelijke presentator. Nadat hij in het verleden al werkte bij RTL Sport en commentaar gaf bij Talpa, verhuisde hij naar Sport1. Niet veel later volgden onder andere FOX Sports, SBS 6 en Ziggo Sport. Tegenwoordig zien we Wytse nog altijd bij Ziggo Sport als commentator en doet hij tegenwoordig ook de Champions League-wedstrijden van Veronica.

Wytse van der Goot heeft zijn kunsten overigens niet van een onbekende gekregen. Dat vertelde de op 4 mei 1982 geboren Van der Goot eens aan Het Parool. Leo van der Goot, die ook geen onbekende is in de televisiewereld, is de vader van Wytse. “Ik wilde graag iets met voetbal doen. Via mijn vader heb ik een opstapje gehad, daar zal ik niet moeilijk over doen. Daarna ben ik de opleiding journalistiek gaan doen”, zo gaf Van der Goot eens te kennen.

Wytse van der Goot in De Slimste Mens

In 2016 is Wytse van der Goot één van de deelnemers aan het programma De Slimste Mens. Het bleek een groot succes, want Wytse was bijna niet te verslaan gij De Slimste Mens. Zeven keer kwam hij in actie en liefst vijf keer sloot hij af als de slimste van de dag. Zodoende zien we Wytse terug in de finale week van de Slimste Mens.

Het is dan ook duidelijk dat Wytse, die in het verleden de HAVO afrondde, ook nog eens over de nodige brains blijkt te beschikken. Vanaf augustus 2016 is Wytse van der Goot overigens ook te zien als presentator van de samenvattingen van de Jupiler League op Veronica. Deze hunk zit dus zeker niet stil.

Wytse van der Goot is te volgen via Twitter.