Sterren op TV
Wouter van Noort

Auteur: Senna Reimink

Datum: 13 april 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Wouter van Noort, de techman van DWDD

Wouter van Noort schuift tegenwoordig regelmatig aan tafel aan bij Matthijs van Nieuwkerk voor het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Maar wie is de man achter alle weetjes over de nieuwste technologieën nou eigenlijk. Wouter, die tussen 1997 en 2003 op het gymnasium zat, is een bezige bij.

De carrière van Wouter van Noort

Zo is Van Noort economisch journalist bij NRC, schrijft hij een boek over hoe smartphones ons veranderen en is hij gastdocent en spreker bij onder andere de Universiteit van Leiden. Wouter van Noort koos na het behalen van zijn diploma op het gymnasium voor de studie politicologie.

Daarna volgde hij een master-opleiding journalistiek en vervolgens koos hij nog eens voor een deeltijdstudie om zijn master Bedrijfskunde te kunnen halen. In de tussentijd had Wouter al de nodige ervaring opgebouwd. Zo liep hij stage bij een aantal actualiteitenprogramma’s en was hij twee jaar actief als journalist voor de NOS.

Tussen 2010 en 2014 werkte Wouter van Noort bij Elsevier. Iedere maand verzorgde de veelzijdige schrijver een column over technologie voor het maandblad. Ook werd hij daar benoemd tot adviseur hoofdredactie digitale strategie.

Wouter van Noort bij DWDD

Vorig jaar maakte Wouter de overstap naar NRC. Voor dat bedrijf verzorgt hij berichten voor onder andere NRC Handelsblad, nrc.next en NRC Weekend. Zoals eerder al geschreven komt Wouter dus regelmatig langs bij uitzendingen van De Wereld Draait Door.

Daar spreekt hij dan vooral over hoe de technologie onze toekomst zal veranderen. Zo sprak Wouter in 2016 onder andere over Blockchain, een technologie die ervoor moet gaan zorgen dat we het vertrouwen in de financiële sector terugkrijgen. Ook is Wouter al een paar keer te horen geweest op de radio bij onder andere Radio 1 en BNR.

Wouter van Noort is te volgen via Twitter. Daarnaast kun je je inschrijven voor zijn nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over de nieuwste technologieën.