Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 7 januari 2022

Laatst Geüpdatet: 21 december 2022

Wouter is de vriend van Hila Noorzai

Hila Noorzai is een Nederlandse columnist, presentatrice en radio-dj. Ze is op 22 juli 1992 geboren in Kabul, in Afghanistan. De naam van Hila Noorzai betekent in het Afghaans ‘hoop’. Noorzai is toen ze een half jaar oud was samen met haar vader en moeder naar Nederland vertrokken. Hier is ze opgegroeid in Schiedam, in de provincie Zuid-Holland. In Nederland is ze naar eigen zeggen nog elf keer verhuisd. Noorzai heeft haar gymnasiumdiploma gehaald en de studie Media en Entertainment gevolgd. Er is niet veel bekend over het privéleven van Noorzai. Wel is het bekend dat ze tegenwoordig een relatie heeft met haar vriend Wouter en in Amsterdam woont.

Inhoudsopgave

De carrière van Hila Noorzai

Na haar studie is Hila Noorzai in 2015 met haar carrière als radio-dj in de nacht bij QMusic gestart. Hier kreeg ze al snel haar eigen programma, die vervolgens een vaste plek in het weekend veroverde. Tegenwoordig is Noorzai niet meer alleen bekend als radiomaker en radio-dj, maar staat ze ook bekend als journalist, presentator en columnist bij LINDA. Zo is ze in 2019 naast haar werkzaamheden als dj ook aan de slag gegaan bij het AD. Hier heeft ze twee jaar lang haar journalistieke nieuwsgierigheid ontwikkeld. Zo heeft ze verschillende politieke programma’s gepresenteerd, net als de Live Nieuws Updates. Hier kwam in 2020 de Nieuwstrend van EenVandaag voor AVROTROS bij. Dit programma gaat over het nieuws van de dag aan het koffiezetapparaat en op sociale media. Noorzai maakte hierbij definitief de overstap van radio naar televisie. In 2021 is Noorzai ook een van de vaste presentatoren van de persconferenties tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Hila Noorzai (@hilanoorzai)

Haar carrière in de radio- en televisiewereld

Naar eigen zeggen werkte Noorzai in een echte mannenwereld. Volgens Noorzai hebben mannen namelijk meer de lead in de radiowereld. Ze werkte hier dan ook met veel mannelijke collega’s samen. Toch heeft Noorzai haar voet tussen de deur weten te krijgen en is ze zowel binnen de radiowereld als televisiewereld bekend geworden. Zo heeft Noorzai in december 2021 nog een exclusief contract getekend met AVROTROS. Hierdoor is Noorzai naast haar werk voor EenVandaag ook een van de vaste radiopresentatoren van EenVandaag Radio en NPO Radio 1 geworden.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Hila Noorzai (@hilanoorzai)

Wie is de Mol? 2022

Noorzai is in 2022 één van de elf kandidaten van het 22e seizoen van het bekende Nederlandse televisieprogramma Wie is de Mol?. Haar gezicht is voor sommigen misschien nog onbekend, maar ze wordt vaak herkend aan haar stem door haar werk als radio-dj bij QMusic. Noorzai heeft nu een indrukwekkend cv in de radio- en televisiewereld, waar misschien winnaar van Wie is de Mol? ook nog bijkomt. Wie is de Mol? is niet het eerste televisieprogramma waar Hila Noorzai aan mee heeft gedaan. Zo deed ze in 2018 mee aan het eerste seizoen van het programma Screentest op RTL 4. In dit programma ging RTL op zoek naar een nieuwe presentator. In dit programma is ze op de tweede plaats geëindigd.

Privéleven

Hila Noorzai heeft een relatie met Wouter. Veel meer weten we niet over haar partner, die ze alleen tamelijk onherkenbaar toont op Instagram. Wel bespreekt ze hem in een interview:”,,Ik eet graag en vaak in bed. Chips, kommen soep. Van alles eigenlijk. Maar nog net niet mijn avondeten, dat is toch een stuk gezelliger om aan tafel te eten. Ontbijt in bed komt wel vaak voor. Het gevolg is dat er altijd kruimels in mijn bed liggen, waar mijn vriend Wouter dan weer over klaagt. Maar hij eet net zo goed in bed als ik, dus daar voel ik me verder niet schuldig over.”

Hila werd door FHM al uitgeroepen tot één van de 500 mooiste vrouwen van Nederland.