Sterren op TV
Thijs Roseboom Idols

Auteur: Senna Reimink

Datum: 16 mei 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Wordt Thijs Roseboom de winnaar van Idols?

Thijs Roseboom koos er in 2016 voor om mee te doen aan het het talentenjachtprogramma Idols. De 24-jarige zanger woont in Nijmegen en blies de jury al tijdens zijn auditie omver met het nummer Sugar van Maroon 5. In het dagelijks leven blijkt het grote zangtalent echter een heel ander beroep gekozen te hebben.

Thijs Roseboom als politieagent

De in Ede geboren Thijs zou je in het dagelijks leven namelijk maar zo tegen kunnen komen op straat. Roseboom is namelijk werkzaam bij de verkeerspolitie. Op zijn social media deelt de muzikant dan ook regelmatig foto’s waarop we hem strak in uniform tegenkomen.

In 2014 kreeg Thijs een vast contract aangeboden bij de politie. Of hij van plan is die carrière achter zich te laten als hij het ver schopt in de muziekwereld, is niet bekend. Thijs Roseboom groeide tijdens de auditie-ronde van Idols uit tot een van de uitblinkers en dat leverde hem ook een ticket op naar de volgende ronde.

Thijs Roseboom in Idols

De jury van Idols, waaronder Eva Simons, was vooral onder de indruk van de hoge stem van Thijs. “Ben jij soms gecastreerd?”, vroeg Simons zich af. “Wow, die hoge noot gewoon, hoe dan? Zat jij in een kerkkoor of zo dat je dat hebt geleerd.” Het antwoord van Thijs Roseboom was enigszins verrassend. De zanger blijkt namelijk pas drie jaar actief in de muziek.

Dat was het moment waarop Roseboom voor het eerst een gitaar in zijn handen kreeg. Sindsdien probeerde Thijs het ook al eens bij The Voice of Holland. Daar kwam hij echter niet verder dan de laatste voorronde voor de tv-auditie, zo meldt De Gelderlander. Inmiddels heeft Thijs zich met mede-deelnemer Tom de Visser ook al gewaagd aan het nummer It Takes Two van Rod Stewart en Tina Turner. Met zijn deelname aan Idols hoopt Thijs Roseboom vooral naamsbekendheid te verwerven en wellicht houdt hij er ook nog een vriendin aan over. Deze hunk is namelijk nog vrijgezel.

Wil jij Thijs Roseboom ook volgen via social media? Dat kan via Instagram, Twitter en Facebook.