Sterren op TV
Winfried Baijens NOS Journaal

Auteur: Senna Reimink

Datum: 23 maart 2016

Laatst Geüpdatet: 23 maart 2016

Winfried Baijens brengt ons het NOS Journaal

Winfried Baijens blijkt niet echt een stilzitter te zijn. De 38-jarige journalist is anno 2016 steeds vaker te bewonderen op de Nederlandse televisie. Sinds de in Horst geboren presentator het NOS Journaal presenteert, is hij ook bij het brede Nederlandse publiek doorgebroken. Dagelijks verschijnt hij voor de camera’s bij de NOS.

Winfried blijkt al jaren aan de weg te timmeren. Het vrolijke gezicht van het NOS Journaal is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Sindsdien is Winfried in principe te bewonderen op de Nederlandse televisie. De journalist begon zijn carrière bij NOVA. Bij het inmiddels verdwenen televisieprogramma werkte hij vier jaar.

Daarna was Winfried jarenlang het gezicht van het NOS Jeugdjournaal, ging hij aan de slag bij NOS op 3 en was hij zelfs regelmatig op de radio te horen. Baijens heeft namelijk jarenlang als DJ gewerkt bij NPO Radio 6. Daar had hij zijn eigen programma Winfrieds Woonkamer. Ook voerde de alleskunner in het verleden werkzaamheden uit voor 3FM. Tegenwoordig kennen we hem vooral als presentator van het NOS Journaal.

Valt Winfried Baijens op mannen?

Winfried maakt geen geheim van zijn geaardheid. De presentator en tevens ex van zanger Wouter Hamel werd in 2006 zelfs opgenomen in de Expreszo 100. Winfried eindigde op de derde plaats in de lijst waarin de 100 leukste, friste, fijnste, niet-stereotyperende homoseksuelen uit Nederland en Vlaanderen centraal stonden.

 

 

De prijzen van Winfried Baijens

Winfried heeft in zijn carrière al de nodige prijzen in ontvangst mogen nemen. In 2003 legde Winfried Baijens beslag op de Cinekid-publieksprijs. Een jaar later ging hij er als presentator van het NOS Jeugdjournaal vandoor met de Gouden Tape. In 2010 werd Baijens genomineerd voor de Marconi Award. Daar ging Mattie Valk uiteindelijk mee vandoor.

Wil jij Winfried Baijens ook leren kennen buiten het NOS Journaal? Dat kan via Twitter, Instagram en Facebook.