Sterren op TV

Willem Jan Hilderink de vriend van Annabel Nanninga

Willem Jan Hilderink is de vriend van Annabel Nanninga, een Nederlandse politica, journaliste en columniste. Ze behoort tot de Eerste Kamer én de Gemeenteraad van Amsterdam. In december 2020 stapte ze samen met Joost Eerdmans op bij het Forum voor Democratie.

Willem Jan Hilderink vriend Annabel Nanninga

Willem Jan Hilderink werkt als journalist en tekstschrijver. Hij woont in Amsterdam samen met zijn vriendin Annabel Nanninga. Laatstgenoemde beviel op negentienjarige leeftijd van haar eerste kindje, drie jaar later volgde een tweede koter.

In de biografie van Willem Jan Hilderink bij één van zijn werkgevers, The Post Online, lezen we over hem: “Willem Jan Hilderink (1989) maakt onderscheid en is derhalve kwetsend. Zoekt uitzonderingen op de regel dat alle Millennials nietszeggend zijn. Denkt dat ‘chill’ een suggestie is voor serveertemperatuur en bezit door stom toeval een eerste druk van Erich Ludendorffs ‘Der totale Krieg’.”

Annabel Nanninga politica, journaliste en columniste

Annabel Nanninga is geboren en getogen in Amsterdam. School lag haar niet echt, en al snel stopte ze daar ook mee om te gaan werken. Al snel scoorde ze jobs als redactrice bij media als  GeenStijl, WNL, PowNed, Veronica Magazine en NPO Radio 1.

Uiteindelijk belandde Annabel Nanninga op het bureau bij haar huidige vriend Willem Jan Hilderink, bij de TNO. Zo schreef ze onder meer een interview met holocaustontkenner David Irving, wat veel tongen losmaakte destijds.

Annabel Nanninga weg bij Forum voor Democratie

In december 2020 stapte Annabel Nanninga, die inmiddels politica was geworden, op bij het Forum voor Democratie. Dat deed ze samen met Joost Eerdmans, en het had alles te maken met de ophef rondom (aftredend) partijleider Thierry Baudet.

Daarover zei raadslid Anton van Schijndel destijds in Het Parool: “Thierry domineert graag het debat over de grote onderwerpen, dat heeft hem enorm populair gemaakt. Nanninga wil concrete dingen regelen voor de schoolpleinmoeder en de voetbalvader.” Wat er ook verder gaat gebeuren met Annabel Nanninga op politiek gebied; vriend Willem Jan Hilderink zal hoe dan ook trots op haar zijn!