Sterren op TV
Wietze de Jager Q-Music

Auteur: Senna Reimink

Datum: 16 september 2015

Laatst Geüpdatet: 10 juni 2023

Wietze de Jager van Mattie en Wietze

Wietze de Jager is niet alleen maar te beluisteren op de radio, je kunt hem nu ook zien op televisie! De discjockey van Q-Music neemt in 2015 deel aan Expeditie Robinson en zo krijg je dus ook eindelijk het gezicht achter de stem van Wietze de Jager te zien!

Wietze de Jager werd op 24 februari 1989 geboren in Zwolle. Zijn vader is een Vrijgemaakte dominee en dus is voor Wietze het geloof ook belangrijk. Via de BNN University is De Jager uiteindelijk radio dj geworden. In het najaar van 2015 is Wietze dus niet alleen meer te horen op de radio. In Expeditie Robinson maakt ook televisiekijkend Nederland kennis met Wietze de Jager.

Voor Wietze de Jager begon het als radio dj dus allemaal bij BNN University, de plek voor jong talent met ambities in de tv- of radiowereld. Wietze deed het goed en mocht aan de slag als producer bij 3FM en later had hij ook een eigen programma bij AmsterdamFM. Uiteindelijk werd Wietze de Jager opgepikt door Q-Music, dat was in 2010. Aanvankelijk maakte hij alleen een avondprogramma, maar later vormde hij een team met Mattie Valk.

Wietze de Jager bij Q-Music

Hoewel het duo elkaar in het dagelijks leven niet of nauwelijks ziet of spreekt bleek Mattie & Wietze een succesvolle formule. Zo succesvol dat ze in april 2012 promotie maakten en de ochtendshow van Q-Music voor hun rekening mochten nemen. Mattie & Wietze maken sindsdien originele radio. Zo wisselden ze in het kader van hun radioshow al eens van leven en zorgden ze een week lang samen voor kinderen in de strijd om ‘beste papa’ te worden.

Uiteindelijk werd Mattie Valk de beste vader, maar Wietze de Jager heeft ook al eens een prijs opgestreken als dj van Q-Music. Wietze won in 2011 The Voice of Q, wat er op neerkomt dat hij de beste zanger van Q-Music is.

Wietze de Jager trouwt met collega Lieke Veld

Wietze de Jager heeft niet alleen werk gevonden bij Q-Music, hij vond er ook de liefde van zijn leven. In september 2015 geeft hij het ja-woord aan de mooie Lieke Veld. Ook zij heeft een eigen programma bij Q-Music. Wellicht vormen Wietze de Jager en Lieke Veld ooit wel het eerste getrouwde presentatieduo op de radio! Ze trouwden op zaterdag 19 september 2015.

Wietze de Jager bij Q-Music met Mattie