Sterren op TV
Jessie-Maya-150x150

Wie wordt de nieuwe liefde van YouTuber Jessie Maya?

Jessie Maya is een bekende Youtuber. Ze deelt onder meer haar liefdesleven met haar volgers en werkt samen met bekende merken. Jessie Maya is open over haar transgender identiteit.

Jessie werd geboren in 1996 in Apeldoorn. Ze is een Nederlandse Youtuber. Haar Youtube-kanaal heeft bijna 350.000 abonnees. Ook op haar Instagram heeft ze een grote fanschare van ruim 250.000 volgers. De Youtuber woonde een tijd lang samen maar haar vriend Bas. In 2018 maakte het stel hun break-up bekend.

Inhoudsopgave

Studie Make-up & Hair Artist

Maya ging naar het VMBO in het Veluws College in Cortenbosch. Maya die toen nog als jongen, genaamd Jeroen, door het leven ging, uit de kast als homoseksueel. Nadat ze haar middelbare school diploma op zak had, besloot ze de opleiding Make-up & Hair Artist in Arnhem te gaan volgen. Tijdens deze opleiding ontmoette ze het model Loiza Lamers. Lamers is het eerste transgender model dat het programma Holland’s Next Top Model won. Maya vertelde later dat ze tijdens deze ontmoeting besefte dat ze niet homoseksueel was, maar transgender.

 Youtube-video’s

In 2015 begon Maya haar Youtube-kanaal. Haar video’s gaan voornamelijk over beauty, mode en make-up en ze werkt regelmatig met grote mode- en make-up merken samen. In 2016 begon Maya met haar hormoonbehandeling en ze toonde haar kijkers het proces van haar transitie. Ook het proces van haar plastisch chirurgische behandelingen liet ze zien in haar Youtube-video’s. Maya is erg openhartig in haar video’s over plastische chirurgie en is erg open over alles hoe ze is en doet. Aan een in interview aan De Gelderlander vertelde ze:,,Ik ga niet op mijn woorden letten. Soms denk ik: oh jee, mensen gaan dit zien, mijn vader gaat dit zien. Maar ik wil geen gefilterde versie van mezelf. Het is een realistisch beeld van wie ik ben.”

Samenwerkingen met grote merken

Maya’s video’s worden miljoenen keren bekeken en dankzij de samenwerkingen met grote merken heeft ze een huis en een custom pink Range Rover kunnen kopen. Door deze samenwerkingen kreeg ze ook enkele botoxbehandelingen gesponsord. Aan De Gelderlander vertelde ze dat ze grotendeels positieve reacties hierover ontvangt: ,,Je hebt altijd mensen die het niet willen snappen, vanwege hun geloof of omdat ze niet open zijn opgevoed. Als je het niet met mij eens bent, kijk dan gewoon niet. Sommige merken willen niet met mij samenwerken, omdat ik transgender ben. Ik heb moeten accepteren dat mensen mij soms niet accepteren. Ik ben geen psychiater en ben geen voorbeeld. Ik wil gewoon mijn verhaal delen zodat mensen daar inspiratie uit kunnen halen.”

Relatie

De Apeldoornse had een lange tijd een relatie met haar vriend Bas. De twee woonden ook al een tijdje samen. In 2018 maakte de Youtuber de breuk bekend op Instagram. Maya kocht onlangs een huis in haar geboortestad Apeldoorn. In 2021 liet ze haar nieuwe paleisje in een Youtube-video aan haar abonnees zien.