Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 11 juni 2021

Laatst Geüpdatet: 4 januari 2023

Wie is de vrouw van bondscoach Frank de Boer?

Franciscus (ook wel Frank) de Boer is geboren op 15 mei 1970 in Hoorn. De Boer is voormalig profvoetballer, hiermee heeft hij dan ook zijn bekendheid verworven. Momenteel is de Boer actief als voetbalanalist en bondscoach van het Nederlands elftal. De Boer heeft een tweelingbroer, Ronald de Boer. Voetballen zit in het de Boer DNA, want ook zijn tweelingbroer is profvoetballer geweest. Johan Cruijf is degene geweest die Frank de Boer als eerste opmerkte en heeft ervoor gezorgd dat de Boer op 14-jarige leeftijd bij Ajax kon gaan spelen. Na een succesvolle carrière stopte de Boer in 2006 met professioneel voetballen.

Inhoudsopgave

Liefdesleven

Frank de Boer is getrouwd met zijn vier jaar jongere jeugdliefde Helen de Boer. Ondanks zijn successen en bekendheid, zijn de twee altijd samen gebleven. Samen heeft het stel drie kinderen, drie dochters. De meiden heten Romy, Jacky en Beau. Frank de Boer kent Helen de Boer al vanaf zijn 17e. De twee leerden elkaar kennen op de camping waar de familie de Boer al vanaf 1974 (en nog altijd) komt. Het zachtaardige en romantische zit echter niet vanzelf ingebakken bij de West-Fries, de Boer geeft aan dat hij dat echt wel heeft moeten leren. Dochter Beau heeft een relatie met Calvin Stengs, die De Boer als bondscoach en als schoonvader dus ziet bij Oranje.

Successen

Als voetbalspeler was Frank de Boer al niet onverdienstelijk, hij kwam vier seizoenen uit voor FC Barcelona en voor Ajax kwam de Boer wel tien seizoenen uit. Ook heeft de Boer 112 interlands voor het Nederlands elftal op zijn naam staan, hierbij was hij ook een tijd aanvoerder van het Nederlandse team. Als coach en trainer deed Frank de Boer het daarna ook helemaal niet slecht. Ajax werd maar liefs vier keer achter elkaar kampioen met Frank de Boer als coach.  De Boer is van 23 september 2020 tot en met 2022 de bondscoach van het Nederlands elftal.

Bondscoach

Het EK in 2021 gaat dus onder leiding van onze bondscoach Frank de Boer. In zijn rol als bondscoach verlangt de Boer vooral scherpte, inzet en focus van de geselecteerde spelers. De bondscoach is er van overtuigd dat als de sfeer goed is, hiermee bedoelt hij dat het gezellig is, dat spelers beter presteren. Door de coronamaatregelen is de voorbereiding korter dan normaal, dat brengt uiteraard moeilijkheden met zich mee. Maar de Boer stelt dat alle deelnemende teams last hebben van deze korte voorbereidingstijd en dat dit de moeilijkheid voor iedereen gelijk maakt. De moeilijke taak om een spelersselectie te maken voor het EK, rust dit EK dus op de schouders van Frank de Boer. Bij deze keuze heeft de Boer al heel wat kritiek gekregen, hij heeft namelijk een speler, Quincy Promes, geselecteerd. Promes heeft nog een strafzaak lopen waarin hij verdacht wordt betrokken te zijn bij een steekpartij. De Boer zegt hierover dat ,,iemand onschuldig is tot het tegendeel is bewezen”. De bondscoach selecteert Promes dus gewoon.

Na de uitschakeling van het Nederlands elftal op het EK verdwijnt Frank de Boer als bondscoach en wordt Louis van Gaal gepresenteerd als nieuwe leider. Al hoewel Andy van der Meijde hem verdedigde en aangaf dat dit niet de schuld van de Boer was.

Tweeling

Frank de Boer vond eerst dat mensen hem ,,maar moesten nemen zoals hij is”. Daar is hij later echter van teruggekomen. In 2016 heeft hij een haartransplantatie laten doen, dit na voorbeeld van zijn boer Ronald de Boer. Wat daarnaast bijzonder is aan het uiterlijk van Frank de Boer is dat het lijkt alsof zijn ogen twee verschillende kleuren hebben. Na een behandeling van een virus aan zijn linkeroog kan zijn pupil niet meer van grootte veranderen. Hierdoor lijkt het alsof het linkeroog van de Boer donkerder van kleur is dan het rechter oog.

Vermogen van Frank de Boer

Frank de Boer is dankzij een succesvolle spelerscarrière, waarin hij miljoenencontracten had, een vermogend man. Ook als trainer verdiende hij al mooie bedragen. In 2017 schatte Quote zijn vermogen op 23 miljoen euro. Aangezien De Boer daarna nog meerdere clubs had en bij de KNVB tekende als bondscoach, is het aannemelijk dat zijn vermogen inmiddels al is opgelopen naar zo’n 30 miljoen euro.