Sterren op TV

Wie is de vriend van zangeres en actrice Stefania Liberakakis?

Stefania Liberakakis werd geboren op 17 december 2002 in Utrecht. Liberakakis’ ouders zijn allebei Grieks. Liberakakis is een zangeres, actrice en presentatrice met een grote fanbase op Instagram en Youtube. De zangeres kreeg een grote naamsbekendheid door haar deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2021. Ze vertegenwoordigde Griekenland met het nummer Last Dance en ze behaalde de finale. Liberakakis was jarenlang samen met haar vriend Jannes Heuvelmans, maar 2021 maakte het stel de break-up bekend op Instagram.

Inhoudsopgave

Deelname The Voice Kids

In 2014 was Liberakakis voor het eerst op televisie te zien als een deelnemer in het derde seizoen van The Voice Kids. Met het lied No One van Alicia Keys deed ze haar auditie, waarmee ze in het team van Marco Borsato kwam. In de Battle-ronde van The Voice viel ze helaas af.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Stefania (@stefania_)

Junior Songfestival

In 2016 deed Liberakakis auditie voor het Junior Songfestival. Samen met Sterre Koning en Kymora Henar deed Liberakakis mee onder de naam Kisses aan het Junior Eurovisiesongfestival in Malta. Met het nummer Kisses and Dancin’ belandde de groep op de 8ste plek. Met haar deelname aan het Junior Eurovisiesongfestival kreeg Liberakakis meer naamsbekendheid. Ze ging daarna verder met haar solocarrière. Ze bracht singles uit, als Stupid Reasons, Wonder, Turn Around en I’m Sorry.

Actrice

In 2019 maakte Liberakakis haar eerst acteerdebuut met de rol van Fenna in de televisieserie Brugklas. Ze speelde daarnaast ook in een aantal films en sprak een aantal stemmen in van verschillende animatie personages. In 2020 ging Liberakakis aan de Herman Brood Academie in Utrecht studeren. Door haar zang- en acteercarrière heeft Liberakakis een grote Instagram following gekregen van bijna 500.000 volgers. Ook op haar Youtube-kanaal heeft ze ruim 120.000 abonnees. Op Youtube post ze regelmatig videoclips van haar nummers of covers.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Stefania (@stefania_)

Grieks Eurovisiesongfestival

In 2020 wordt bekend gemaakt dat Liberakakis Griekenland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in 2020 met het nummer Supergirl. Het songfestival wordt afgelast vanwege de corona, maar wordt in 2021 opnieuw georganiseerd. Ze vertelde aan het AD over de zenuwslopende repetities: ,,De eerste keer ging echt álles mis. Echt alles. Mijn danscoach riep: it was a disaster! Dat gaf me wel even stress, want we deden in ons optreden ook voor het eerst een aantal nieuwe dingen en het was ook de eerste keer op deze laarzen, dus ik moest wel even wennen. Ik was ook mega zenuwachtig. Door corona heb ik lang niet op het podium gestaan. Toen ik daar ineens stond, sloegen de zenuwen toe.’’ Haar uiteindelijke optreden ging uitstekend en ze behaalde zelfs de finale met haar nummer Last Dance.

Break-up met vriend Jannes

De zangeres was een aantal jaar gelukkig samen met haar vriend Jannes Heuvelmans. Jannes is net als Stefania zanger en heeft ruim 150 duizend volgers op Instagram. Heuvelmans zit in de band Fource. In 2021 gingen er al langer geruchten rond dat de twee uit elkaar zijn. Jannes maakte de break-up bekend via Instagram. Hij postte een foto van de twee met de caption: ,,Na tweeëneenhalf mooie jaren zijn Stef en ik samen tot de conclusie gekomen dat we ons eigen pad moeten volgen. Ik kijk met veel geluk terug op deze mooie jaren.’’ Het is niet duidelijk of Stefania Liberakakis inmiddels weer een nieuwe relatie of vriend heeft in haar leven.