Sterren op TV

Wie is de vriend van radio dj Emmely de Wilt?

Emmely de Wilt is op 22 december 1986 in Rotterdam geboren. Ze komt uit een typisch Rotterdams gezin en heeft twee oudere broers. Haar vader is schrijvend journalist en haar moeder neemt psychologische tests af bij sollicitanten. Eén van haar broers is ook de journalistiek in gegaan. De presentatrice studeerde zelf ook journalistiek in Utrecht. Naast liefde voor muziek heeft Emmely de Wilt ook nog ruimte voor dieren, ze is naar eigen zeggen de trotse eigenaar van twee ,,pluizige boskatten”. De twee heten Louis en Sammy. Ze wordt landelijk bekend als Radio 2 presentatrice.

Inhoudsopgave

Vanaf kleins af aan

Liefde voor de radio is er bij De Wilt altijd al geweest, als kind luisterde ze met haar vader altijd naar het radioprogramma Tijd voor Twee. Haar liefde voor muziek dankt de presentatrice naar eigen zeggen met name aan haar vader. Vanaf kleins af aan was het een grote droom voor De Wilt om radio dj te worden, vooral radio 2 stond bovenaan haar lijstje. Ze luisterde toen ze klein was al stiekem naar platen van haar broers op haar kamer. Als 8-jarig meisje kreeg ze een platenspeler en allemaal platen van haar vader. De liefde voor radio is dus al jong geboren.

Muziekliefde

Emmely de Wilt hoeft niet alleen te blijven in haar liefde voor muziek, haar partner heeft dezelfde liefde. Over hun eerste ontmoeting vertelde ze: ,,Toen mijn verloofde jaren geleden voor het eerst bij mij thuiskwam, zei hij: ‘Goh, wat is jouw huis klinisch.’ Er stonden alleen een bank en een bed. ‘Dat is niet per se klinisch,’ zei ik, ‘ik heb gewoon geen geld.’ Inmiddels hebben we meer spullen, maar ik ben geen hoarder. Alleen kleren heb ik veel”, vertelde ze aan &C. Het is niet helemaal duidelijk hoe lang haar relatie met haar huidige vriend al duurt. Samen zijn ze pas verhuisd, dit ging gepaard met dozen vol met muziek. De twee hebben samen maar liefs duizenden cd’s en lp’s. De Wilt en haar partner zijn al jaren samen en zijn verloofd. Sinds kort zijn de twee verhuisd naar Soest, na 7 jaar was Emmely de Wilt de reistijd naar haar werk zat en zijn ze dichterbij haar werk gaan wonen. Ze mist Rotterdam echter wel heel erg, het mooie aan Rotterdam is volgens De Wilt dat iedereen er toe doet en er op zijn of haar manier mag zijn.

Radio 2

Sinds juli 2018 is De Wilt op Radio 2 te horen, ze begon haar carrière op de radiozender met het nachtprogramma Motel de Wilt. Dit programma werd van zondag op maandag van 2.00 tot 4.00 uur in de nacht door De Wilt gepresenteerd. In 2019 maakte Emmely de Wilt even een uitstapje naar radio 1, waar ze het programma Fris! presenteerde. Daarnaast verving De Wilt in 2019 Stefan Stasse, Stasse had problemen met zijn hart en er was vervanging nodig. De Wilt mocht het programma NPO Radio 2 Top 2000 in zijn plaats presenteren. Voor De Wilt was dit een groot moment, de presentator Stefan Stasse was altijd een groot voorbeeld voor haar en het programma Top 2000 luisterde ze van kleins af aan altijd al met haar vader.  De Wilt won op 30 januari 2020 een Marconi Award voor beste aanstormend talent. Hierna had ze haar vaste plek voor een dagprogramma wel verdiend. Vanaf 5 januari 2020 tot oktober 2020 presenteerde De Wilt op zondagmiddag het programma Bureau De Wilt. Vanaf 3 oktober 2020 is dit programma ingeruild voor Het Oor wil ook wat.

Vakantie

In een interview vertelt Emmely de Wilt dat ze al zeven jaar geen kerst heeft gevierd, ze presenteert dan immers altijd NPO Radio 2 Top 2000. Als De Wilt vakantie wil vieren heeft ze nog meer dan genoeg dagen open staan, ze vertelt maar liefs 6000 uren vakantie te kunnen opnemen. De presentatrice is eigenlijk altijd aan het werk, tijd voor vakantie heeft ze de afgelopen jaren niet gemaakt. Daar komt nu verandering in vertelt De Wilt, ze gaat wat verlofdagen opnemen.