Sterren op TV
Wie is de opgepakte advocaat die Taghi verdedigde (1)

Wie is de opgepakte advocaat die Taghi verdedigde?

De advocate van Ridouan Taghi is opgepakt. De Nederlands meest beruchte crimineel werd verdedigd door advocate Inez Weski. Weski zou volgens justitie onderdeel zijn geweest van een criminele organisatie. Ze zou een doorluik zijn geweest voor informatie die naar of van Taghi kwamen. Maar volgens Het Parool lijkt de advocate onder druk te zijn gezet door de familie van Taghi.

Wie is Inez Weski?

Inez Weski studeerde in haar jongere jaren rechten in Rotterdam. In 1978 werd haar studie bekroond en werd ze als advocaat beëdigd. Ze sloot zich aan bij het advocatenkantoor “Weski Heinrici Advocaten” die door haar zus was opgericht. door bekende zaken kwam Inez in de kring van bekendste advocaten. In 2011 werd haar inzet beloond en kreeg ze de prijs “broodnodige strijd tegen het verval van de rechtstaat”.

Haar bekendste zaken waren: het omstreden van Surinaamse ex-president Desi Bouterse, het verdedigen van de veroordeelde Guus Kouwenhoven wegens oorlogsmisdaden. En de veteraan Theodor Cranendonk die 30 bazooka’s wist te verkopen aan de ‘ndrangheta, een Italiaanse maffia.

© Instagram

Inez Weski opgepakt

Op 23 arpil 2023 is Inez Weski opgepakt jegens het doorgeefluik te zijn geweest voor informatie van en naar Ridouan Taghi. Deze verdenking is gebaseerd op chatberichten via een beveiligde app, die veel gebruikt wordt door criminelen.

Na de aanhouding van Taghi zou zijn familie dringend opzoek zijn geweest naar een manier om met Taghi te kunnen communiceren. Daarom zou Weski een zogehete PGP-telefoon hebben gekregen. Om zo achter versleutelde apps geheime informatie door te kunnen geven aan Taghi.

Een zoon van Ridouan zou via deze telefoon berichten als “als je met de advo bent, kunt u dan doorgeven of ze haar tele aan doet?” gestuurd hebben naar een zus van Taghi. Ook zou de zoon gevraagd hebben of ze kan uitzoeken wat Taghi graag wil van zijn zoon. De volgende dag zou Inez Weski op bezoek zijn gewest bij Taghi in Vught.

© Instagram