Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 18 december 2021

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Wie is de nieuwe geliefde van Albert Verlinde?

Albert Verlinde mag met recht één van de bekendste en meest invloedrijke entertainmentjournalisten van Nederland genoemd worden. Verlinde is ook als ondernemer actief in de theaterbranche en ook zijn liefdesleven werd de afgelopen jaren breed uitgemeten in de media. 

Verlinde werd geboren op 25 april 1961 in Den Bosch. Hij is een presentator, politicus en theaterproducent. Verlinde had ruim 10 jaar lang een relatie met VVD-politicus en voormalig burgemeester van Maastricht Onno Hoes. In 2014 ging het stel uit elkaar en de presentator kocht een pied à terre in Amsterdam.

Inhoudsopgave

Cabaret en musicals

Na de middelbare school besloot hij aan de Academie voor Kleinkunst te gaan studeren. Hij schreef een musical met Erna Sassen tijdens zijn studietijd. Ze werden hiervoor bekroond met de creativiteitsprijs. In 1984 startte de Bosschenaar de cabaretgroep met Jos Brink en Frank Sanders. Hij schreef diverse stukken en speelde zelf ook een rol in deze stukken. Deze cabaretgroep, genaamd Boemerang bestond uit Dick Cohen, Edna Kalb, Irene Kuiper en Annemarie Henselmans en Verlinde zelf. Verlinde was niet alleen vaak te zien op het podium als cabaretier maar ook in diverse musicals.

Overstap naar televisie

In 1989 maakte Albert Verlinde de overstap naar de televisie. Hij startte als producent en redacteur bij AVRO en stapte drie jaar later over naar RTL4 om het programma Showtime te presenteren. Na een aantal jaar bij RTL te hebben gewerkt, stapte hij over naar SBS6. Hij was te zien in programma’s als Hart van Nederland, Showbizz en Show en zo. Van 2001 tot 2016 was hij te zien bij RTL Boulevard als amusement deskundige in veel uitzendingen. Vanaf 2020 is Verlinde weer regelmatig te zien als deskundige in Shownieuws.

Bezige bij

Verlinde was niet alleen regelmatig op TV te zien, maar hij was ook regelmatig op de radio te horen. Zo was hij in de jaren negentig presentator bij Radio Noordzee Nationaal. In 2004 en 2005 keerde hij weer terug bij het radiostation met zijn eigen weekendprogramma. De presentator zat zeker niet stil, want hij schreef onder andere ook columns voor Privé en hij maakte zijn acteerdebuut in de film K3 Dierenhotel. De presentator stelde zich ook kiesbaar als lijstduwer van de VVD in de gemeente Vught. Hij kreeg bijna 500 voorkeursstemmen en hij werd op 4 januari 2021 beëdigd.

Albert Verlinde Entertainment

In 1998 besloot Verlinde met zijn vriend Roel Vente een theaterbedrijf op te zetten, genaamd V&V Entertainment. Verlinde was voornamelijk verantwoordelijk voor het bedenken van de theaterstukken en musicals en welke sterren hierin zouden gaan stralen. In 2011 stapte Roel Vente op en de naam van het bedrijf werd veranderd in Albert Verlinde Entertainment. Drie jaar later fuseerde het bedrijf samen met Joop van den Ende Theaterproducties. Het bedrijf had vanaf dat moment de naam Stage Entertainment Netherlands. In 2020 kondigde de presentator zijn vertrek aan.

Verlinde vs BNN

In 2009 was het wat drama gaande rondom Albert Verlinde. Op 10 juli ontving Verlinde het Gouden Oor van BNN. Dit werd uitgedeeld als een award, maar wat Verlinde niet wist was dat er afluisterapparatuur in de prijs verborgen zaten. Hiermee werden privégesprekken opgenomen. De programmamakers van BNN wilde aantonen waar de grenzen van Verlinde lagen. Aanleiding hiervan waren de mobiele telefoon opnames die Verlinde had gemaakt van Georgina Verbaan en Yolanthe Cabau van Kasbergen die vreemdgingen in hun privésituaties. Verlinde eiste dat BNN alle opnames aan hen zouden overhandigen en spande een kort geding aan met zijn partner Onno Hoes tegen BNN. De rechter oordeelde dat de opnames niet uitgezonden mochten worden, maar dat BNN ze niet verplicht moest overhandigen aan de presentator.

Relatie met Onno Hoes

Albert Verlinde stapte in 2001 in het huwelijksbootje met Onno Hoes. Hoes is voormalig burgemeester van Maastricht en een VVD-politicus. Het stel woonde ruim 10 jaar samen in het dorpje Cromvoirt. Het stel kondigde in 2014 aan te gaan scheiden en Verlinde kocht een pied à terre in Amsterdam. Later gingen geruchten dat het koppel weer voorzichtig zou denken aan een doorstart, maar dat werd later door Verlinde naar het rijk der fabelen verwezen.

Het is een mysterie of Albert Verlinde sindsdien een nieuwe relatie en/of vriend heeft. Dat komt ook omdat Verlinde niet meer wil praten over zijn liefdesleven in het openbaar, vertelde hij bij De Perstribune: ,,Ik heb op een gegeven moment gewoon de keuze gemaakt: ik doe mijn ding en ik heb het buitengewoon naar mijn zin en ik ben zeer gelukkig, maar ik ga er niet meer over zeggen.”