Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 22 juni 2021

Laatst Geüpdatet: 10 juni 2023

Wat is er bekend over het (liefdes)leven van Famke Louise?

Famke Louise Meijer is geboren op 9 december 1998 in Amsterdam. Meijer is beter bekend onder haar artiestennaam Famke Louise. Famke spreekt je hierbij uit als Femke. Meijer verhuisde op 3 jarige leeftijd van Amsterdam naar Almere, hier groeide zij op. Op 17 jarige leeftijd verloor de hiphopartieste haar vader. Meijer werd als eerste bekend door grappen uit te halen en dit dan te filmen. Ze plaatste deze filmpjes op YouTube, de grappen vielen alleen niet altijd in goede aarde. Ook werd de hiphopartieste bekend door het uitbrengen van een aantal bekende liedjes, zoals Op Me Monnie. Ook hierop kreeg Meijer veel negatieve reacties, uiteindelijk behaalde ze wel een notering in de hitlijst met het nummer. Famke Louise had in het verleden een relatie met de Australische rapper Tré Samuels maar is voor zover nu bekend momenteel vrijgezel.

Inhoudsopgave

Ronnie Flex

Met een korte mededeling op Instagram maakt Famke Louise de breuk met Ronnie Flex wereldkundig, ze schrijft: ,,Helaas moet ik mededelen dat ik inderdaad single ben. Geen commentaar verder”. Kerst 2018 maakte het stel bekend samen te zijn, dit was groot nieuws in de showbizzwereld. In april 2019 bleek het echter al weer over te zijn tussen Meijer en Ronnie Flex. Voor Ronnie was het een extra domper, omdat de breuk op zijn verjaardag plaatsvond. Hij maakte op Instagram bekend dat zijn verjaardag niet de beste ooit was geweest.

Australische liefde

Famke Meijer heeft wel iets met rappers, ze heeft in 2020 een relatie met de Australische rapper Tré Samuels gehad. Deze relatie duurde echter maar 3 maanden. Meijer gaf aan dat Samuels er niet goed tegen kon dat haar carrière zoveel groei doormaakte. Er deden geruchten over overspel de ronde, Famke Louise geeft aan dat van iets dergelijks geen sprake is. Er zou te veel bemoeienis vanuit het management van Samuels zijn geweest en zijn management zou hem heel erg een bepaalde kant op sturen. Samuels geeft zelf in een video aan dat hij vond dat Meijer niet altijd oprecht was en soms uitspraken uitsluitend voor het aantal views deed. Voor Samuels waren er teveel dingen waar de twee anders over dachten, ze stonden te verschillend in het leven. Eerder in het jaar gaf Meijer nog aan voor haar Australische liefde naar de andere kant van de wereld te willen verhuizen, als het zo ver zou zijn. Dat moment heeft nooit mogen komen.

Ik-doe-niet-meer-mee actie

Meijer was de coronamaatregelen zat en vond het een wijs besluit om de hashtag ik-doe-niet-meer-mee te steunen. Samen met een aantal andere bekende Nederlanders, onder andere Tim Douwsma, Thomas Berge, Gers Pardoel, Brace, Mental Theo en rapper Bizzey, kreeg ze bakken kritiek over zich heen. De actie was opgezet door de Viruswaarheid-oprichter Willem Engel. Viruswaarheid was zeer kritisch over de coronamaatregelen. Meijer brak zelfs met haar management Spec. De breuk met Tré Samuels, die zeer recent op de steunbetuiging volgde, lijkt er ook een verband mee te hebben. In het jaar dat voorafging aan de steunbetuiging, deed Meijer nog mee aan een betaalde promotie vanuit de overheid vóór de basisregels van de toen geldende coronamaatregelen. Daarnaast ontvingen veel van de bekende Nederlanders die niet meer mee wilden doen wel financiële coronasteun van de overheid. Uiteindelijk is vrij onduidelijk waar de bekende Nederlanders dan niet meer aan mee willen doen, veel van hen nuanceerden later namelijk hun hashtag en zeiden dat ze zich wél gewoon aan de coronamaatregelen hielden.