Sterren op TV
Wally Mckey en vriendin Karla Pelgrims

Auteur: Senna Reimink

Datum: 16 maart 2021

Laatst Geüpdatet: 29 december 2022

Wally Mckey en vriendin Karla Pelgrims in Ik Geloof in Mij

Wally Mckey is één van de sterren in de realityserie Ik Geloof in Mij. Wally is wekelijks te zien op SBS6 samen met zijn vriendin Karla Pelgrims.

Zanger Wally Mckey in Ik Geloof in Mij

Wally Mckey heeft in de jaren zeventig zijn sporen al verdiend in de muziek als zanger en performer van de legendarische popformatie Lemming. Hij ontpopte zich als snel tot een heus tieneridool. Hun bekendste hits zijn Father John, Lucifera, Queen Jacula en Being Alive. De band was vernieuwend en grensverleggend. Lemming stond mee aan de wieg van glamrock en  ghotic stijl.

Nederlandstalig gaan zingen

Wally ontpopte zich sedert 2010 tevens als Nederlandstalige solozanger, waarvan Ga Niet Weg en Niet Zo Verwend zijn grootste successen zijn tot nu toe. Hij bracht diverse solo- albums uit zoals Golden Days in Loverslane, Horizon, Ambiance, Avalon en BesTof. Wally is een veelzijdig artiest die zich niet vastpint op een stijl. Hij hoopt door zijn deelname aan Ik Geloof in Mij dat meer mensen zijn muziek zullen leren kennen en herontdekken.

Karla Pelgrims de vriendin van Wally Mckey

Bij dit alles kan Wally rekenen op zijn steun en toeverlaat Karla Pelgrims. Wally Mckey leerde zijn vriendin Karla Pelgrims kennen in 2009 via Wally’s toenmalige manager. Karla is naast meester in de rechten eveneens klassiek gitarist. Ook is ze de tekstschrijfster van diverse nummers van Wally, waaronder het nummer Call on Me. In het dagelijkse leven heeft de vriendin van Wally Mckey een administratiekantoor dat juridische en administratieve diensten verleent. Haar cliënteel bestaat hoofdzakelijk uit verenigingen en kleine ondernemers.

Wally en Karla in Ik Geloof in Mij

De realityserie Ik Geloof in Mij bleek in 2020 als grote verrassing op SBS6 een groot succes. De artiesten hielden aan het einde van het jaar een concert in de ZiggoDome, alleen door alle coronamaatregelen moest dit wel voor een zeer beperkt gezelschap. Wel was het de inleiding voor een tweede seizoen van Ik Geloof in Mij, waarin ook Wally Mckey weer te zien is.

Wally Mckey en Karla Pelgrims 3