Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 14 september 2021

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Waarom vinden zoveel mannen Katja Schuurman zo aantrekkelijk?

Katja Schuurman is een Nederlandse actrice, presentatrice en zangeres. Ze werd geboren in Bunnik in 1975. Katja’s vader is Nederlands en haar moeder is Surinaams. Ook heeft Katja een bekende zus, genaamd Birgit Schuurman, zij acteert en zingt ook. Katja Schuurman heeft een relatie met haar vriend en chefkok Freek van Noortwijk.

Inhoudsopgave

Katja’s televisiedebuut

Na de middelbare school is Katja politicologie gaan studeren, hier stopte ze spoedig mee, toen ze wat rollen kreeg in diverse televisieseries. Katja’s televisiedebuut was in 1993 toen ze in de serie Uit de school geklapt speelde. Haar filmdebuut was in 1996 in de Nederlandse film De zeemeerman. 

De grote doorbraak

Katja’s grote doorbraak was met haar rol in de soap Goede tijden, slechte tijden. Ook brak ze door als zangeres toen ze met de meidengroep Linda, Roos & Jessica de nummer 1 hit maakte, genaamd Ademnood. Ze ging verder als solo-artiest en scoorde hits met de nummers Wereldmeid, Lover of friend en Maar nu heb ik er een.  Verder was Katja op MTV een vj en presenteerde ze verschillende internationale videoclips. 

Actrice en presentatrice 

Vervolgens ging de carrière van Katja als een speer. Ze speelde in diverse series en presenteerde verschillende programma’s. Ze acteerde in de programma’s S1NGLE, De Tafel van 5, Katja’s Bodyscan en Gemaakt in Nederland. Ook was ze te zien in Katja vs Bridget waarin ze de strijd aanging tegen Bridget Maasland. In 2014 speelde ze met haar toenmalige vriend Thijs Römer in de serie Nieuwe Buren.

Theo van Gogh

Katja was erg getroffen door de moord op Theo van Gogh, het was een goede vriend van haar. Het was dan ook een persoonlijke rol die zij speelde in de film Interview van Theo van Gogh. 

Grote liefde voor reizen 

Katja richtte in 2006 de fair-trade organisatie Return to Sender op. Ze maakt hiervoor een serie tv-documentaires en het merk verkocht fair-trade producten bij de Hema. Haar liefde voor reizen liet Katja ook zien in haar eigen reisboek, genaamd Katja was hier. 

Privéleven 

Katja had een relatie met acteur Thijs Römer. Het stelde trouwde in 2006. 10 jaar later zijn ze gescheiden. Samen hebben ze een dochter. Vervolgens kreeg Katja een relatie met chef-kok Freek van Noortwijk. Zij kregen in 2020 samen een dochter. Over hun relatie vertelde ze in Beau Monde: ,,We hebben nooit een open relatie gehad. . In het verleden hebben we het wel eens gezellig gehad met anderen erbij, maar we hebben nooit een relatie gehad in de zin van: ‘Jij gaat vanavond naar Chantal toe? Veel plezier!’ Nee, dat lijkt me vrij verschrikkelijk en ik zou dat ook echt niet kunnen en willen. Wij zijn meer van het samen genieten. Toch hebben we er op dit moment geen behoefte aan. Misschien wel nooit meer. Nee, ik voel er op dit moment helemaal niks bij.”