Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 9 november 2021

Laatst Geüpdatet: 28 december 2022

Waarom neemt Monique Westenberg André Hazes telkens weer terug?

Ze is misschien wel de bekendste ‘ex’ of ‘vriendin van’: Monique Westenberg. Ze was lange tijd de droomvrouw van André Hazes jr, maar hun relatie eindigde, ging weer aan maar ook weer uit. Wie is de vrouw met wie André Hazes niet met maar ook niet zonder kan? 

Monique Westenberg werd geboren op 26 december 1977 op in een woonwagenkamp in Rotterdam. Ze is een Nederlandse influencer met een grote Instagram following van zo’n 750.000 volgers. Westenberg kreeg een grote bekendheid door haar knipperlichtrelatie met André Hazes Jr. Het stel kreeg in 2016 hun zoontje, genaamd André Hazes jr, vernoemd naar Hazes’ vader.

Inhoudsopgave

Opgroeien op de kermis

Monique Westenberg groeide op tussen de kermis-exploitanten. Ze reisde als klein meisje al door heel Nederland met de kermis. Op het moment dat Westenberg naar school moest, zijn haar ouders een caravanhandel begonnen in Rotterdam. Tijdens haar vakanties ging ze nog steeds met haar oma naar de kermis.

Begin carrière

Nadat Westenberg haar middelbare school diploma op zak had, besloot ze de opleiding Detailhandel te gaan volgen. Westenberg had de droom om stewardess te worden, maar ze besloot toch een andere richting op te gaan. Zo werkte ze onder andere bij Feyenoord als hospitality medewerker en bij de Staatsloterij.

Zoontje André Hazes Jr

In 2014 leerde Westenberg André Hazes Jr, Nederlandse volkszanger en zoon van André Hazes, kennen. De twee leerden elkaar kennen via Facebook. Westenberg viel als een blok voor de 16-jaar jongere volkszanger. Twee jaar later beviel Westenberg van hun zoontje: André Hazes jr. Westenberg deelde de foto van haar zoontje op Instagram met de caption: ,,Op 25 oktober 2016 om 22:25 uur is onze zoon André (Andreas Martinus Hazes) geboren. Het werd ons niet kado gegeven, maar is wel ons allermooiste kado. Ik had me tijdens deze uren geen betere steun kunnen wensen dan mijn eigen man.”

Veelbesproken relatie

De relatie tussen Monique Westenberg en André Hazes Jr is vaak in de roddelbladen besproken. De relatie kent namelijk veel diepte- en hoogtepunten en je kunt de relatie een echte knipperlichtrelatie noemen. Een jaar na de geboorte van André Hazes jr waren de eerste scheurtjes in de relatie te zien. Tijdens Hazes’ concertreeks in Ahoy sliep hij niet meer thuis bij zijn gezin, omdat Westenberg hem uit huis had gegooid. In 2018 ging het stel dan ook uit elkaar. De Rotterdamse bevestigde dit nieuws: ,,Veel spanning, weinig thuis, weinig tijd voor het gezin. De situatie is nu dat André ervoor gekozen heeft ergens anders te gaan wonen en ik denk dat het eigenlijk allemaal een beetje teveel aan het worden is. Zijn agenda is ontzettend volgepropt en hij heeft nauwelijks tijd voor zichzelf, laat staan voor zijn gezin.” Een aantal maanden komen de twee toch weer bij elkaar. Daarna wordt bekend dat Hazes een kortstondige affaire met Bridget Maasland had. Westenberg en Hazes vinden elkaar toch weer terug en in december 2020 gaat Hazes op de knieën voor Westenberg. De verloving wordt in 2021 weer verbroken en de oorzaak van deze breuk was Hazes’ nieuwe liefde voor influencer Sarah van Soelen, een relatie die breed werd uitgemeten door showbizzdiva Yvonne Coldeweijer. Ook deze relatie hield geen stand en strandde in 2021. Volgens Coldeweijer zullen André en Monique uiteindelijk weer samenkomen. We wachten het af!

Maar liefst 750.000 Instagram volgers

Monique Westenberg heeft inmiddels een enorm grote fanschare Instagram van zo’n 750.000 volgers en je kunt haar zeker een echte influencer noemen. De Rotterdamse maakte in 2020 bekend ambassadeur te worden voor Daniel den Hoed. Dit is een fonds dat geld ophaalt voor kankeronderzoek dat verbonden is aan het Rotterdamse Erasmus MC.