Sterren op TV

Waarom iedereen houdt van Estavana Polman

De Nederlandse handbalster Estavana Polman werd op 5 augustus 1992 geboren in Arnhem. Sinds 2010 maakt Polman deel uit van het Nederlands handbalteam. Met Oranje werd ze in 2019 wereldkampioen. De blondine ligt uitstekend bij het grote publiek omdat ze niet alleen een uitstekende handbalster is, er leuk uitziet en ook nog eens een vlotte babbel heeft. Estavana Polman heeft een relatie met Rafael van der Vaart. 

Inhoudsopgave

Jeugd en Clubs

De handbalcarrière van Polman begon bij het Arnhemse AAC 1899, waar ze tot 2010 heeft gespeeld. In 2008 begon ze met het fulltimetrainingsprogramma voor talenten aan de HandbalAcademie. Van 2010 tot 2011 speelde Polman bij VOC uit Amsterdam-Noord. In 2011 nam ze met Jong Oranje deel aan het Europees kampioenschap onder 21. Nederland eindigde op de tweede plaats. In dat jaar verruilde ze ook haar huidige club VOC voor de Deense handbalclub SønderjyskE Håndbold. De Deense club promoveerde het eerste seizoen dat volgde naar de Deense eredivisie. In 2013 maakte Polman de overstap naar Team Asbjerg. Met haar club bereikte ze de finale van het Deense landkampioenschap in het seizoen 14/15. Het seizoen erna kroonden zij zich wel kampioen.

Lees ook:

Nederlands handbalteam

Polman debuteerde in 2010 in het Nederlands handbalteam. Het eerste wereldkampioenschap waaraan ze deelnam was dat in 2011. Ook twee jaar later nam Polman deel aan het WK. Tijdens het WK in 2015 won ze met Oranje zilver. Tijdens het Europees kampioenschap 2016 in Zweden werd het Nederlands handbalteam ook tweede. Polman won met Oranje brons tijdens zowel het WK van 2017 in Duitsland als het EK 2018 in Frankrijk. Tijdens het WK 2019 won Nederland van Spanje en werd daarmee wereldkampioen. Dit WK was Polman tevens “de beste speelster van het toernooi”.

Lees ook: Estavana Polman, handbalqueen van Mart Lieder en Rafael van der Vaart

Privéleven

Sinds 2016 heeft Estavana Polman een relatie met de voormalig Nederlands profvoetballer Rafael van der Vaart. Ze hebben samen een dochter, Jesslynn van der Vaart. Voor Van der Vaart had Polman een relatie met voetballer Mart Lieder, die nu een relatie heeft met handbalster Tess Wester. Bovendien heeft de broer van Mart Lieder, Joost Lieder, weer een relatie met Polman’s andere teamgenoot Lois Abbingh. Polman heeft een tweelingbroer genaamd Dario. Polman verscheen met haar vriend Rafael van der Vaart tevens op de televisie, in de realitysoap Estavana in het Echt. Een huwelijk is voorlopig niet te verwachten tussen Estavana Polman en haar vriend: ,,Het is Estavana die tegen mij roept: ‘Je trouwt maar 1 keer en dat huwelijk heb je al verkloot”, stelde hij tegenover Story. Een tweede kindje is wel heel welkom: ,,Het lijkt ons leuk als Jesslynn en Damian nog een broertje of zusje krijgen. Een groot gezin heb ik altijd leuk gevonden. Als ik kijk hoe Damian en Jesslynn met elkaar omgaan, maakt me dat zo trots. Ze groeien niet samen op, maar ze zijn twee handen op een buik. Hoe leuk is het als daar nog een derde bij komt?”

Estavana Polman bleek in de zomer 2021 ook een prima sportanalist en schoof in die hoedanigheid ook enkele malen aan bij Veronica Inside. Daar kon ze Johan Derksen prima tegengas geven en had ze een goede klik met Helene Hendriks. De twee lijken ook vriendinnen te zijn geworden.