Sterren op TV

Wie is de vrouw van Michiel van Nispen?

Wie is de vrouw van Michiel van Nispen? We kunnen in ieder geval met zekerheid zeggen dat de politicus en Tweede Kamerlid namens de Socialistische Partij (SP) gelukkig is in de liefde, want hij is getrouwd en heeft drie zoons. Maar wie zijn partner precies is, is niet bekend. Michiel van Nispen is tevens fanatiek amateurhardloper.

Wie is de vrouw van Michiel van Nispen?

Michiel van Nispen is in 1982 geboren in Breda. Hij rondde in 2000 het vwo af op Nassau Scholengemeenschap in Breda, gevolgd door een studie rechten aan de Universiteit van Tilburg. Aldaar behaalde hij in 2004 zijn diploma, gevolgd door een  master internationaal en Europees publiekrecht drie jaar later.

Michiel van Nispen politicus en Tweede Kamerlid SP

Na even lang te hebben gewerkt voor een advocatenkantoor sloot hij zich aan bij de Socialistische Partij (SP), waarvoor hij in 2007 medewerker justitie van de fractie in de Tweede Kamer werd. Zeven jaar later debuteerde Michiel van Nispen in de Tweede Kamer, als opvolger van de gepensioneerde Jan de Wit. Namens de SP behandeld hij de portefeuille justitie.

In zijn vrije tijd gaat Michiel graag hardlopen. Sterker nog; we kunnen hem een serieuze amateurhardloper noemen, want ooit werd hij dertiende op de lange cross tijdens het NK Veldlopen. Verder liep hij in Rotterdam én Enschede de marathon. Bij laatstgenoemde werd hij knap achtste, onder toeziend oog van zijn juichende vrouw bij de finish natuurlijk.

Michiel van Nispen fanatiek hardloper

Op de website van de SP vertelt hij zelf over de politicus Michiel van Nispen: “Ik blijf niet mokkend aan de kant staan, maar wil bijdragen aan een eerlijker en socialer Nederland. Als je niet goed tegen onrecht kunt, zoals ik, dan is het een hele eer om je als volksvertegenwoordiger in te mogen zetten om daar wat aan te doen.”

“Om ervoor te zorgen dat de overheid er weer voor je is, als je die nodig hebt. Voor slachtoffers van strafbare feiten, die gerechtigheid willen. Voor mensen met juridische problemen die hun recht willen halen. Voor de gedupeerden in Groningen met kapotte huizen en de slachtoffers van de schandalige toeslagenaffaire. Op zoveel gebieden is nog zoveel te doen. Ik wil bijdragen aan meer rechtvaardigheid. En dat kán, op de plek waar wetten en beleid worden gemaakt.” Ongetwijfeld zullen zijn vrouw en drie zoons onwijs trots zijn op Michiel van Nispen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door De magazinemakers (@demagazinemakers)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Emile Roemer (@emile_roemer)