Sterren op TV

De vrouw van Op1-presentator Kefah Allush

Kefah Allush heeft een vrouw. De programmamaker en presentator van Palestijnse afkomst vertelt regelmatig over zijn vriendin, maar noemt – wellicht bewust – haar naam niet. Ze hebben samen drie kinderen. In juni 2020 werd bekend dat Kefah Allush samen met Margje Fikse in juli en augustus een presentatieduo vormt bij de talkshow Op1, van de NPO.

De vrouw van Kefah Allush

In gesprek met het dagblad Trouw vertelde Kefah Allush al eens over zijn vrouw:  “Het eerste beeld dat mijn vriendin van mij had was niet vleiend: een vreselijk foute gladde vent. Mensen doen dat al vlug. Daar gaat ‘Wat doe jij nou’ ook over. Iedereen vestigt zijn eerste indruk.”

“Je moet eerst met iemand omgaan eer je nieuwe dingen ontdekt, en het irriteert me dat mensen soms zelfs die moeite niet willen nemen. In ‘Wat doe jij nou’ vragen we kandidaten hun eerste indruk van iemand te verwoorden. Dat blijkt in de praktijk erg moeilijk te zijn.”

Kefah Allush van Palestijnse afkomst

Kefah Allush heeft jarenlang een wit paard gehad, maar een echte prins op het witte paard is hij lang niet altijd voor zijn vrouw, erkende de presentator in een interview met Wilfred Hermans. “In veel opzichten wel en veel opzichten niet. Wel, omdat ik, als ik thuis ben, altijd boodschappen doe en kook.”

“Mijn vrouw heeft een drukke baan, dus zorg ik dat ze kan aanschuiven zodra ze binnenkomt, en dat het eten lekker en gezond is. Anderzijds kan ik drammerig zijn, en eigenwijs. Misschien heb ik de uitstraling van een warme, rustige man, en dat klopt ook, maar ik kán ook fel worden als iemand me dwarszit.”

Kefah Allush talkshowpresentator Op1

In de maanden juli en augustus vervangt Kefah Allush samen met Margje Fikse (op de foto samen bovenaan) tijdelijk het presentatieduo Thijs van den Brink en Giovanca Ostiani, bij de talkshow Op1 van de NPO. De Televizier schreef daar al over: “Fikse was regisseur van Kefahs documentaireserie Oases in de Orient, dus met de onderlinge communicatie zit het wel snor.” Ongetwijfeld zal dat thuis, tussen Kefah Allush en zijn vrouw, ook zo zijn!