Sterren op TV

Wie is de vrouw van Mahir Alkaya?

Wie is de vrouw van Mahir Alkaya? De politicus namens de Socialistische Partij (SP) is niet zo lang geleden getrouwd en woont met zijn partner samen in Amsterdam.

Wie is de vrouw van Mahir Alkaya?

Mahir Alkaya is in 1988 geboren in Amsterdam. Hij ging naar het gymnasium aan het Amsterdams Lyceum en studeerde vervolgens cum laude af aan de Technische Universiteit in Delft. Zijn eerste baan was bij het ministerie van Economische Zaken, waar hij zes jaar lang gewerkt heeft. Ook werkte Mahir Alkaya nog in de Bestuurscommissie voor de SP, nog voordat hij de Tweede Kamer in ging namens de Socialistische Partij.

Mahir Alkaya politicus en Tweede Kamerlid SP

Mahir Alkaya, die in 2018 debuteerde in de Tweede Kamer als opvolger van de vertrokken Emile Roemer, woont samen met zijn vrouw in Amsterdam Nieuw-West. In 2020 maakte hij via Instagram bekend dat hij is getrouwd met zijn grote liefde, wiens naam overigens niet bekend is gemaakt. We moeten het dus doen met een foto waarop we de tortelduifjes hand in hand in hun bruiloft kleding op het strand zien.

Mahir Alkaya heeft Turkse roots

Over zijn eigen historie vertelt Mahir Alkaya op de website van zijn politieke partij, de SP: “Mijn familie komt uit Turkije. Ik ben mijn opa, die als arbeider naar Nederland kwam en jarenlang in de scheepsbouw heeft gewerkt, nog vaak dankbaar. Ik zou nergens liever geboren willen zijn dan in Nederland. Ik ben trots op mijn buurt en mijn stad Amsterdam, waar ik graag hardloop, fiets of zeil (als het mooi weer is).”

En tot slot over zijn politieke verleden en standpunten: “In 2010 werd ik lid van de SP. Wij zaten toen in het economische dieptepunt na de bankencrisis en Mark Rutte kwam aan de macht met zijn bezuinigingsagenda. Er werd flink bezuinigd op alles wat van ons allemaal is, van de zorg tot het openbaar vervoer. Het voelde onrechtvaardig. Ik kon niet aan de kant blijven staan terwijl bankiers buiten schot bleven en de rekening bij gewone mensen werd gelegd. De SP was de enige partij die het verzet organiseerde.”

Vandaag de dag zet hij zich vooral in voor het democratiseren van de economie en het werken naar betere emancipatie van mensen op de werkvloer. “Te veel publieke diensten zijn nog aan marktpartijen overgelaten en aandeelhouders hebben te veel macht binnen ondernemingen, waardoor het kapitaal vrij spel heeft.” Ongetwijfeld zal Mahir Alkaya de onvoorwaardelijke steun van zijn vrouw krijgen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mahir Alkaya (@malkaya)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mahir Alkaya (@malkaya)