Sterren op TV

Wie is de vriendin van Vera Bergkamp?

Wie is de vriendin van Vera Bergkamp? Het is algemeen bekend dat ze op vrouwen valt en ook een vriendin heeft, maar wie de dame in kwestie precies is, is niet bekend. Wel weten we dat ze samen twee kinderen hebben. Vera Bergkamp is een Nederlands politica namens del D66 en homorechtenactiviste.

Wie is de vriendin van Vera Bergkamp?

Vera Bergkamp heeft haar jeugd doorgebracht in Amsterdam Oud-Zuid. Toen ze zeventien was vertelde ze aan haar ouders dat ze op vrouwen valt. “Het was een periode van zoeken en twijfel: wie ben ik eigenlijk? Ik voelde dat ik anders was, maar wist lang niet hoe dan precies. Ik heb ook nog gedacht biseksueel te zijn. Die zoektocht was vooral een intern proces; ik sprak er met bijna niemand over”, blikte Vera al eens terug in Het Parool.

Op haar 21ste kreeg Vera Bergkamp voor het eerst een vriendinnetje. Het was ook het moment dat ze homoseksualiteit uitgebreider durfde te bespreken met haar ouders. “Achteraf hoorde ik dat ze het er in de tussenliggende jaren best moeilijk mee hadden gehad. Ze vreesden dat ik het zwaar zou krijgen omdat ik van de norm afweek en maakten zich zorgen. Toen ik voor de tweede keer een vriendin kreeg, was het voor mijn ouders geen onderwerp meer: zij hoorde er gewoon bij.”

Vera Bergkamp en haar vrouw hebben twee kinderen

Inmiddels is Vera Bergkamp met haar huidige partner zelfs moeder geworden. “Ik was geen meisje dat al op jonge leeftijd fantaseerde over het moederschap – die behoefte is na mijn dertigste geleidelijk gegroeid. Geweldig dat ik een vrouw heb gevonden die er hetzelfde over dacht als ik.”

“Moeder zijn is net zo leuk als ik hoopte. Het heeft een gevoel opgeroepen waarvan ik niet wist dat ik het bezat. Vanaf het moment dat onze eerste dochter werd geboren, voelde ik het: nu kan alles om me heen instorten, maar voor jou blijf ik zorgen. En het werkt ook relativerend. Ik was altijd het type van drie dingen tegelijk, maar als mijn dochtertje wil spelen, ben ik er helemaal voor haar.”

Vera Bergkamp politica D66

Vera Bergkamp werd in 2014 door BN/De Stem gekozen tot Tweede Kamerlid van het Jaar. Daarna ging het snel met de Amsterdamse, en inmiddels heeft ze namens de partij D66 in haar portefeuille onder meer verpleegzorg, ouderenzorg en familierecht. Het moge duidelijk zijn dat de vriendin van Vera Bergkamp een zeer zorgzame vrouw aan haar zijde heeft.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Vera Bergkamp (@verabergkamp)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Vera Bergkamp (@verabergkamp)