Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 2 januari 2021

Laatst Geüpdatet: 2 januari 2021

Wie is de vriend van Splinter Chabot?

Wie is de vriend van Splinter Chabot? Splinter Chabot is de zoon van schrijver en presentator Bart Chabot en diens vrouw Yolanda Chabot. Hij schittert in Wie Is De Mol? 2021. Splinter is homoseksueel, maar lijkt geen vriend te hebben. Hij is dus nog vrijgezel

Wie is de vriend van Splinter Chabot?

Splinter Chabot is de derde van de vier zoons van Bart Chabot en Yolanda Chabot. Hij is een geboren en getogen Hageneaar, opgegroeid in de wijk Benoordenhout. Als kind speelde Splinter viool en zat hij op toneelspelen en paardrijden. Daarna studeerde hij op het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum in Den Haag, en vervolgens aan de Universiteit van Amsterdam voor de opleiding politicologie en theaterwetenschappen.

Verder was hij twee jaar lang landelijk voorzitter van de jongerentak van de VVD, de JOVD. In 2019 was hij al eens op de buis te zien in de serie SPLINTER, In de Politiek. Desondanks benadrukte Chabot junior altijd dat hij geen ambities heeft in de ‘echte’ politiek.

Had Splinter Chabot een vriendin?

In 2019 onthulde Splinter Chabot dat hij homoseksueel is. Hij vertelde in de VARA Gids: “Ik zal niet snel zeggen ‘ik ben homo’, want ik ben niet per se homo, ik ben Splinter. Veel mensen weten het niet van mij.” Onbekenden zijn er bijna altijd door verrast, vertelt hij. Een vriendin van Splinter Chabot is vaak genoeg gespot, maar dat werd dan wel verkeerd geïnterpreteerd. “Vaak neem ik vriendinnen mee naar bijvoorbeeld De Wereld Draait Door. Laatst vroeg iemand of dat míjn vriendin is. Dan zeg ik ‘nee’, maar ik zeg er niet achteraan dat ik op mannen val.” Wel zijn zijn grote inspiratiebronnen Prince en David Bowie, juist omdat zij ‘zo voorbijgingen aan hokjes van man of vrouw en hetero of homo’.

Splinter Chabot in Wie Is De Mol? 2021

In december 2020 werd bekend dat we Splinter Chabot in 2021 gaan zien als deelnemer aan Wie Is De Mol? 2021. Wie weet of dat ook gelijk de aandacht van een leuke jongen gaat trekken, die uiteindelijk de vriend van Splinter Chabot kan gaan worden!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Splinter (@splinterchabot)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Splinter (@splinterchabot)