Sterren op TV
Vriendin Sjoerd Sjoerdsma

Wie is de vriendin van Sjoerd Sjoerdsma?

Wie is de vriendin van Sjoerd Sjoerdsma? De D66-politicus is vader van twee dochters en woont met zijn vriendin in de politieke hoofdstad van Nederland, Den Haag!

Wie is de vriendin van Sjoerd Sjoerdsma?

De naam van de vriendin van Sjoerd Sjoerdsma is niet bekend, maar wel weten we dus dat het stel woonachtig is in Den Haag en twee kinderen heeft. Klaarblijkelijk zijn het D66-Kamerlid en zijn partner gesteld op hun privacy. Sjoerdsma studeerde sociologie aan University College Utrecht én internationale betrekkingen aan de London School of Economics and Political Science.

Sjoerd Sjoerdsma Kamerlid D66

Na zijn studietijd ging hij aan de slag als rijkstrainee, waarna hij ambtenaar werd bij achtereenvolgens het ministerie van Buitenlandse Zaken, de ambassade in Kabul en de Nederlandse vertegenwoordiging bij de Palestijnse Autoriteit. Een tijdlang woonde hij in de Israëlische stad Jeruzalem.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2012 werd Sjoerdsma verkozen in het Nederlands parlement. Namens de D66 is hij woordvoerder Buitenlandse Zaken, terrorisme, wapenexport, artikel 100 procedure/missies en het Internationaal Strafhof (o.a. MH17).

Sjoerdsma is niet bang om in elkaar gemept te worden

Sjoerd Sjoerdsma komt op voor de rechten van LHBTI’ers. In 2018 zei hij op GaySite.nl: “De angst om in elkaar gemept te worden omdat je vriend je wil zoenen op straat. Het is een angst die mij bespaard blijft, wanneer ik hand in hand loop met mijn vriendin. Een angst waarvan je hoopt dat het iedereen bespaard blijft. Aangevallen worden, mishandeld worden, of alleen al aangesproken worden om wie je bent of op wie je verliefd is onacceptabel!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sjoerd Wiemer Sjoerdsma (@swsjoerdsma)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sjoerd Wiemer Sjoerdsma (@swsjoerdsma)