Sterren op TV
René van der Gijp

Wie is de vriendin van René van der Gijp?

Wie is de vriendin van René van der Gijp? Het verhaal van de analist van Voetbal Inside is overbekend: zijn levenspartner Daniëlle Sijthoff kwam in 2016 onverwachts te overlijden.

Inhoudsopgave

René van der Gijps levenspartner Daniëlle overleed in haar slaap

Daniëlle en Van der Gijp gingen in 2014 uit elkaar, maar zagen elkaar nadien nog regelmatig. Sijthoff woonde dan ook op een steenworp afstand van het huis van de oud-voetballer van PSV in Dordrecht, samen met hun zoontje Nicky. Op vrijdagochtend 4 maart 2016 kreeg Van der Gijp een telefoontje van zijn zoon.

“Om 7.00 uur ‘s ochtends ging mijn telefoon en Nicky schreeuwde dat ze mama aan het reanimeren waren. Toen heb ik maar twee dingen gezegd volgens hem: godverdomme en Jezus Christus. Ik ben in de auto gesprongen, maar toen was iedereen er al. Er was niets meer aan te doen. Het ambulancepersoneel vertelde dat ze rond 2 uur, half drie is overleden en toen was het al 8 uur.”

Nicky trok vervolgens in bij de vaste tafelgast van Voetbal Inside, maar dat betekende een behoorlijke omslag voor Van der Gijp. “Hoe doe je dat met eten? Wassen? Schoonmaken? Lieve schat, ik leef al heel mijn leven alleen. Ik heb overdag zeeën van tijd om mijn was in het trommeltje te stoppen, ik beschik over een stofzuiger en ik kook. Ik maakte al eten voor mijn moeder en nu maak ik extra omdat Nicky bij me woont.” De oud-voetballer besloot maar te roeien met de riemen die hij had. “Het scheelt dat het geen ventje meer is van 3, 4 jaar oud. Die kleine is bijna 15, die kan over 2 jaar zijn rijbewijs gaan halen of haal ik ‘m over een tijdje om 2 uur ‘s nachts op uit de Crazy Piano’s. Het is een puber, maar al wel een redelijk volwassen knul. We maken er het beste van.”

Van der Gijp heeft de liefde opnieuw gevonden

Het gaat op dit moment een stuk beter met Van der Gijp, die eerder al geconfronteerd werd met een enorme depressie. “Ik heb ongelooflijk veel steun aan mijn beste vriend Casper (van Eijck, red.), die is professor en heeft langer op school gezeten dan wij allemaal bij elkaar. Het is fijn om een mens met gezond verstand naast je te hebben, daar vertel ik mijn verhaal liever aan dan tegen zomaar een buurvrouw of iemand die me aanspreekt in een restaurant, begrijp je?” De analyticus heeft in 2018 een nieuwe liefde gevonden, Minouche de Jong. In 2020 zijn de twee getrouwd en leiden momenteel een fijn huwelijk

Geruchten over 25 jaar jongere vriendin Van der Gijp

De afgelopen jaren werd hij wel in verband gebracht met Linda Schroder. De 25 jongere vrouw zou de vriendin zijn van René van der Gijp. Zo reed ze rond in één van zijn auto’s. Van der Gijp en Schroder zouden elkaar hebben ontmoet tijdens de opnames van VI Oranje in Scheveningen. Ze raakten aan de praat in de Crazy Piano’s, naast het Kurhaus waar de opnames waren. Linda werkte als serveerster in deze karaokebar, waar Van der Gijp vaak te vinden was met karaoke-held Wilfred Genee. In het laatste boek over Gijp van de hand van Michel van Egmond, genaamd De Wereld volgens Gijp, wordt Linda kort aangehaald. Na het overlijden van Danielle zou ze volledig uit beeld zijn geraakt en laat Van Egmond verdere relaties in het ongewis.

René van der Gijp heeft geen profielen op social media.