Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 5 februari 2021

Laatst Geüpdatet: 30 december 2022

Wie is de vriendin van Joost Vullings?

Wie is de vriendin van Joost Vullings? Het is een vraag die steeds vaker wordt gesteld, nu de politiek commentator van EenVandaag steeds vaker in talkshows als Op1 en Jinek aanschuift om zijn mening over diverse zaken te spuwen. Echter moeten we helaas melden dat Joost Vullings nog vrijgezel lijkt te zijn.

Wie is de vriendin van Joost Vullings?

Joost Vullings zag in juli 1970 voor het eerst het levenslicht in Utrecht. Hij volgde het VWO op het Eemland College en daarna Political Science op de Universiteit in Leiden. Al heel lang daarvoor begon hij echter reeds bij de NOS: eerst als politiek verslaggever, van 2002 tot 2018, inmiddels nog als inval-presentator voor het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Van NOS naar EenVandaag

Na zijn vertrek als politiek verslaggever bij de NOS ging Joost Vullings aan het werk als politiek commentator bij EenVandaag. Daarover zei hij destijds op NPO Radio 1: “Politiek begrijpelijk en toegankelijk maken voor een groot publiek vind ik enorm belangrijk. EenVandaag ook. Niet alleen op televisie, maar ook op radio en online. Mooier kan voor mij dus eigenlijk niet. Ik heb enorm veel zin om met alle energie bij EenVandaag aan de slag te gaan.”

Joost Vullings politiek commentator EenVandaag

En René van Brakel, hoofdredacteur van EenVandaag, was natuurlijk ook in zijn nopjes met de versterking. “Joost Vullings is een journalistiek zwaargewicht met een breed netwerk in politiek Den Haag en daarbuiten.”

Door zijn jarenlange ervaring als politiek verslaggever en duider bij de NOS is Vullings als geen ander in staat om politiek nieuws en achtergronden te brengen en te becommentariëren. Hij is een begenadigd verteller met de gave om de soms complexe Haagse en Brusselse actualiteit op een toegankelijke manier inzichtelijk te maken.” Hopelijk vindt Joost Vullings een vriendin die net zo lyrisch over hem is, als René.

Joost Vullings in Op1 en bij Jinek

In het jaar 2020 begon Joost Vullings al steeds meer op de buis te verschijnen, mede door de coronacrisis en de daarna volgende verkiezingen. Zo schuift hij regelmatig aan bij Op1 en bij Eva Jinek aan tafel. Nu hopen dat hij, misschien wel dankzij al die aandacht op de nationale tv, ook de liefde van zijn leven tegen gaat komen! En wie geen genoeg kan krijgen van Joost is er ook de podcast De Stemming van Vullings en Van der Wulp. Daarin neemt hij met collega Xander van der Wulp alle Haagse zaken door.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joost Vullings (@joostvullings)