Sterren op TV

Wie is de vriend van Fidan Ekiz?

Fidan Ekiz is vrijgezel. De Nederlandse presentatrice, die met Jeroen Pauw iedere zondag een presentatieduo vormt bij de talkshow Op1 van de NPO, vond na haar scheiding met journalist Wierd Duk nog geen nieuwe liefde.

Wie is de vriend van Fidan Ekiz?

Zoals haar naam al doet vermoeden stroomt er Turks bloed door de aderen van Fidan Ekiz. Ze werd in 1976 weliswaar in Nederland (Rozenburg) geboren, maar haar ouders leefden lang in Turkije. Hoewel Fidan dus in Nederland is geboren voelt ze door haar opvoeding een sterke band met Turkije. In een interview gaf ze al eens aan soms in twee werelden te leven.

Ze genoot van de Nederlandse cultuur, maar eenmaal thuis kwam ze in een Turkse wereld terecht en ook dat beviel Fidan Ekiz uitstekend. De goedlachse Fidan maakte een boeiende documentaire over de emigratie van Turkije naar Nederland. Het verhaal in Veerboot naar Holland werd verteld door haar moeder, vriendinnen, echtgenoten en kinderen.

Fidan Ekiz is van Turkse afkomst

Als kleine dame droomde Fidan Ekiz al van een carrière in de journalistiek en die droom heeft ze inmiddels dus meer dan waargemaakt. Naast Veerboot naar Holland maakte ze nog meer documentaires, zoals Ik zie een verre reis en De Pen & Het Zwaard. Maar de brunette deed meer klussen met een journalistiek karakter.

Ze presenteerde het programma Let’s Make Love, Storm Op Komst en sinds 2012 is ze dus met enige regelmaat te zien in De Wereld Draait Door. Met name op haar optreden in de DWDD-uitzending rondom de aanslag op Charlie Hebdo, het Franse satirsche weekblad. Als vrouw met een Turkse achtergrond, opgegroeid in Nederland, worstelde ze met haar emoties en dat kwam haar op veel (positieve) reacties te staan.

Fidan Ekiz was getrouwd met Wierd Duk

Fidan Ekiz stapte op 26 april 2013 in het huwelijksbootje met Wierd Duk en met hem heeft ze datzelfde jaar nog een zoon gekregen, Ferran. Toch liep het huwelijk met de journalist van De Telegraaf spaak in 2017.

Een wrok koesterde Wierd niet, want in De Telegraaf nam hij het nog voor zijn ex op nadat een Universiteit van Amsterdam-professor zeer kritisch was geweest over haar. Fidan werd ‘een extreem-rechts type dat nooit een talkshow zal hebben bij de NPO’ genoemd.

Geen nieuwe relatie

In het Algemeen Dagblad vertelde Fidan al eens dat ze ‘niet toekomt aan het vinden van een nieuwe liefde’. Van datingapps als Tinder wil ze niets weten, omdat ze niet tegen de ‘onromantische druk van het móéten vinden van een man’ kan. “Ik krijg veel berichten van mannen. De meesten zijn veel jonger dan ik. Eentje antwoordde ik met: ‘Ik ben 55, hoor’. Hij schrok zich kapot, haha.”

“Wil je er wel bij zetten dat ik bijna nooit antwoord, anders denken ze dat ik altijd terugmail. Ik ben wel een flirt, maar tegelijkertijd verlegen. Ik zou nooit op iemand durven afstappen. Ik denk dat ik een old spinster word. Ach, het is oké zo, joh. Een relatie geeft ook maar weer gezeik.” Klinkt dus alsof Fidan Ekiz na de scheiding met Wierd Duk nog wel eventjes vrijgezel gaat blijven!

Ex-gevecht in Volkskrant: Fidan Ekiz haalt uit naar Duk ...

Dit bericht bekijken op Instagram

@dwddtv #dwdd

Een bericht gedeeld door Fidan (@fidanekiz) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Met Hedy d’Ancona praten over Le Deuxième Sexe van Simone de Beauvoir #Opzij #Heldin

Een bericht gedeeld door Fidan (@fidanekiz) op