Sterren op TV

Wie is de vriend van Esther Ouwehand?

Wie is de vriend van Esther Ouwehand? Ze is in ieder geval getrouwd. De lijsttrekker van de Partij voor de Dieren is natuurlijk een echte dierenvriend en is bovendien stapelverliefd op haar man. Maar geloof het of niet, maar ze heeft ook geen huisdieren. Wel heeft ze met de PvdD zes zetels behaald in de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.

Wie is de vriend van Esther Ouwehand?

In de rubriek Fotoalbum van het blad Libelle vertelde Esther Ouwehand al een keer dat ze absoluut van kinderen én dieren houdt, en dat ze daarom vaak met haar nichtje naar de kinderboerderij gaat. “Ik heb nooit een kinderwens gehad, maar ben wel blij met mijn rol als tante. De zwangerschap van mijn zus heb ik van dichtbij meegemaakt, onwijs ontroerend.”

Esther Ouwehand is getrouwd

De identiteit van haar man heeft Esther Ouwehand uit privacyoverwegingen altijd geheim gehouden. Openhartiger is ze over haar liefde voor dieren, ook al heeft ze thuis geen huisdieren. “Ik ben er nooit, dat kan ik ze niet aandoen”, legt ze uit. En vroeger had ze ook al geen hond of kat in huis lopen. “Mijn ouders wilden geen dieren. Mijn familie in Volendam had een huis vol beesten. Daar op bezoek gaan was altijd groot feest.”

Esther Ouwehand lijsttrekker Partij voor de Dieren

Esther Ouwehand zag voor het eerst het levenslicht in 1976, in Katwijk. Ze debuteerde in november 2006 in de Tweede Kamer. Ze is getrouwd met haar man en zij wonen samen in Leiden. Studeren deed ze op de Universiteit, daarna ging ze werken bij Sanoma Uitgevers voor de tijdschriften Tina, Fancy en Yes. Later sloot ze zich aan bij de Partij voor de Dieren. Met die partij behaalde ze in de Twee Kamerverkiezingen van 2021 maar liefst zes zetels; dat was een stijging van één zetel.

In haar vrije tijd kijkt Ester Ouwehand graag naar de Netflix-serie The Crown of houdt ze zich bezig met muziek beluisteren én maken; ze is gek op rock en metal, al van kinds af aan. Haar favoriete vakantieland is Engeland, het liefst trekt ze ieder jaar met de trein samen met haar man naar Groot-Brittannië.