Sterren op TV
chatilla-van-grinsven-de-verraders

Wie is de vriend van Chatilla van Grinsven?

Wie is de vriend van Chatilla van Grinsven? Veel mensen vragen zich dit af door de glansrol die de Nederlandse basketbalspeelster vertolkte in de spelshow De Verraders, maar helaas lijkt het erop dat ze nog niet raak heeft geschoten in de liefde: Chatilla van Grinsven is nog vrijgezel.

Wie is de vriend van Chatilla van Grinsven?

Chatilla van Grinsven is in 1991 geboren in Eindhoven. Op zeventienjarige leeftijd koos ze voor een studie communicatiewetenschappen in de Verenigde Staten, waar ze gelijk een sportbeurs kreeg om mee te doen bij het basketbalteam van de Colorado State University. Later stapte ze over naar de Saint Joseph’s University en deed ze vrijwilligerswerk in een kinderziekenhuis.

Naast topsportster is Chatilla van Grinsven dus ook altijd al iemand geweest met een groot hart van goud, ook al leverde dat tot op heden nog geen vriend op. Wel kan ze rekenen op veel liefde van dieren, want ze is ambassadrice namens de Partij voor de Dieren.

Chatilla van Grinsven Nederlandse basketbalster

In 2013 keerde de basketbalster terug naar Europa, waar ze tekende bij het Franse Euroleague-team én bij de Franse kampioen Bourges Basket. Ondanks een gewonnen beker koos Chatilla van Grinsven een jaar later al weer voor een vertrek, naar de Turkse Premier League-club Ormanspor, maar ook daar speelde ze slechts één seizoen: toen stond de Franse Premier League-club Arras op de stoep, en dus keerde ze terug naar Frankrijk. In die periode werd ze tevens international van het Nederlands vrouwenbasketbalelftal.

Na een tweede uitstapje in Turkije signeerde Chatilla in 2018 een contract in Spanje bij Uni Ferrol, waar ze uitgroeide tot een speelster van wereldniveau. Tegenwoordig speelt de 1.89 meter lange Chatilla van Grinsven voor het EuroCup-team KP Brno in Tsjechië.

In het najaar van 2020 besloot Chatilla een stapje terug te doen in de basketbalwereld, omdat ze er zowel mentaal als fysiek even doorheen zat. Hopelijk gaat ze in de toekomst een vriend vriendin die de nodige steun en support kan bieden.

Chatilla van Grinsven in De Verraders

Chatilla van Grinsven is, aangezien basketbal in Nederland niet zo heel groot is, geen echte BN’er. Maar daar kwam in 2021 verandering in doordat ze schitterde in de spelshow De Verraders. Ze zal er vermoedelijk geen liefde aan overhouden, maar met haar topsportmentaliteit en levenservaring gaat ze er alles aan doen om de verraders in het midden van de groep BN’ers te ontmaskeren. Of misschien is ze het zélf wel?