Sterren op TV
Vincent Vianen Wie Is De Mol

Auteur: Senna Reimink

Datum: 6 januari 2017

Laatst Geüpdatet: 16 augustus 2023

Vincent Vianen doet mee aan Wie is de Mol?

Vincent Vianen is een alleskunner op het gebied van dansen en doet mee aan Wie is de Mol 2017. De 32-jarige choreograaf vliegt voor zijn werk de hele wereld over en geeft ook gewoon danslessen in ons eigen kleine kikkerlandje. Dansen voor Skrillex, Usher en Justin Bieber, je komt het allemaal tegen op de CV van Vincent Vianen.

Vincent Vianen in Wie is de Mol?

Vincent Vianen is één van de deelnemers aan Wie is de Mol? Hij heeft zich net als Sanne Wallis de Vries, Jeroen Kijk in de Vegte, Imanuelle Grives, Thomas Cammaert, Sigrid ten Napel, Jochem van Gelder, Roos Schlikker, Yvonne Coldeweijer en Diederik Jekel gewaagd aan het avontuur van NPO1. Een programma waarbij Vincent direct de schijn tegen heeft, zo vermoedt hij zelf.

“Ik denk dat mensen mij automatisch verdenken. Suspicious by nature”, vertelde hij aan FunX. Vianen beseft wel dat zijn deelname best tricky is. Je betaalt een boete van 250.000 euro als je als deelnemer iets loslaat over het programma. Desondanks wist hij al gauw dat hij mee wilde doen aan het avontuur.

De tactiek van Vincent is duidelijk. “Ik heb het zo vaak gezien dat iemand de mol vertrouwt en dat het dan verkeerd afloopt. Dus ik wil er gewoon niet aan beginnen. Ook niet in de verleiding raken, want dat kan, er zijn heel leuke en gezellig mensen. Maar gewoon, niet doen”, aldus Vincent.

Vincent Vianen is danser

Vincent Vianen heeft zijn strepen vooral verdiend als danser. Hij heeft zichzelf de vetste moves aangeleerd en begon zijn carrière vooral bij TMF Award podium, waar hij zich als achtergrond danser profileerde. Sindsdien volgde hij een groot aantal lessen en hebben we hem eigenlijk overal wel voorbij zien komen.

Van concerten van Skrillex tot aan Usher en van programma’s als So You Think You Can Dance tot aan Dance Dance Dance. Naast zijn danscarrière heeft Vincent ook gewoon een opleiding tot multimedia vormgever gevolgd.

Vincent Vianen is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.