Sterren op TV
Vincent Rietbergen NOS Politiek

Vincent Rietbergen is politiek journalist NOS

Vincent Rietbergen is politiek journalist van de NOS. Vincent gaat regelmatig op pad met zijn collega Xander van der Wulp om Nederland te voorzien van de laatste nieuwtjes op politiek gebied. Dat is echter nog lang niet alles. Vincent en Xander bereiden Nederland flink voor op de verkiezingen door onder andere livestreams te houden met politieke leiders. Naast zijn werkzaamheden voor de NOS is Vincent ook druk bezig met zijn eigen project: HaagschCollege.

Vincent Rietbergen als politiek journalist NOS

Vincent Rietbergen en Xander van der Wulp hebben de handen in één geslagen om het Nederlandse publiek te voorzien van alle ins en outs in aanloop naar de verkiezingen. Alhoewel Vincent nu pas echt wat meer naamsbekendheid begint op te bouwen en meer het gezicht als politiek journalist krijgt, is hij toch al jaren werkzaam bij de NOS.

Hij begon in april 2009 als politiek redacteur. Inmiddels hij uitgegroeid tot veel meer dan dat en houdt hij onder andere livestreams voor de NOS waarin hij samen met Xander de nodige politieke leiders interviewt. Ook zie je Vincent en Xander regelmatig terug met een Campagnevlog. Het is dan ook duidelijk dat ze rondom de verkiezingen erg druk zijn.

Vincent Rietbergen van het HaagschCollege

Vincent Rietbergen is overigens niet allen bezig als politiek journalist voor de NOS. Sinds juni 2013 is hij ook nog eens de eigenaar en presentator van het HaagschCollege. Dat initiatief richtte hij samen met Freek Ewals op. Met het HaagschCollege wilden Vincent en zijn compagnon voor iedereen context geven aan de nodige nieuwsberichten die iedere dag verschijnen.

“Vanuit het hart van politiek Den Haag geven belangrijke hoofdrolspelers en de beste analisten colleges over de thema’s die het nieuws beheersen. Verdiep je in het nieuws met Haagsch College”, zo luidt de uitleg. Als Vincent, die geboren en getogen is in Den Haag, even niet aan het werk is, kun je hem maar zo als hardloper treffen.

Vincent Rietbergen is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.