Sterren op TV
Vanessa Heel Holland Bakt

Vanessa swingt bij Heel Holland Bakt

Vanessa Pourier doet swingend mee aan Heel Holland Bakt. De bakster komt oorspronkelijk van Curaçao, maar is voor haar studie en werk naar Nederland getrokken. Daar bakt ze graag om te ontspannen én te swingen. Dat gaat ze ook laten zien bij Heel Holland Bakt.

De 31-jarige Vanessa legt in haar introductiefilmpjes van Heel Holland Bakt wat ze in het dagelijks leven doet. “Ik kom oorspronkelijk van Curaçao en ik woon inmiddels al elf jaar in Nederland. Toen ben ik hierheen gekomen om geneeskunde te studeren. Ik doe inmiddels onderzoek bij de vaatchirurgie, want ik ben arts-onderzoeker. Daarvoor ben ik nu aan het promoveren en doe onderzoek naar het verwijden van de halsslagader. Na mijn promotie hoop ik te kunnen starten met een opleiding chirurg worden.”

Vanessa kan de stress van Heel Holland Bakt goed aan

Haar werk in het ziekenhuis kan Vanessa goed van pas komen in Heel Holland Bakt. “Het is de bedoeling dat als je in een stresssituatie terecht komt je met name goed kunt blijven nadenken en handelen. Met name in het ziekenhuis is dat van belang, want het gaat om de levens van mensen. Dat is iets dat ik goed kan.” In haar leven heeft Vanessa daarnaast de rust gevonden. “Ik ben getrouwd met Rafael. We kennen elkaar al van de middelbare school en hij is ook naar Nederland gekomen om te studeren. Inmiddels zijn we twee jaar getrouwd.”

Bakken is Vanessa met de paplepel ingegoten, waardoor ze zeer beslagen ten ijs komt bij Heel Holland Bakt. “Waar ik vandaan kom wordt er verwacht dat er zelfgemaakt gebak is, dus het is wel deel van mijn opvoeding om zelf te kunnen bakken. Ik heb het dus van mijn moeder geleerd. Het was voor mij vooral een uitdaging om steeds beter te worden en ik kan me er goed bij ontspannen. Als ik aan het bakken ben, dan heb ik mijn koptelefoon op en ben lekker aan het dansen. Ik vind het heerlijk om mezelf even af te sluiten van de rest van de wereld. Helemaal in mijn eigen ding.”

Vanessa leert bakken van haar oma

Het bakken leerde Vanessa al vroeg. “Ik vind dat een taart lekker moet zijn, maar wat mij betreft is de aankleding en decoratie echt mijn ding. Mijn oma was wel één van de dames op Curaçao waar jij je bruidstaart op ging halen. Dus dat heb ik wel van haar, het zit in mijn genen.” En bij Heel Holland Bakt kan haar jeugd haar ook helpen. “Door mijn achtergrond denk ik dat ik toch net andere gerechten neer kan zetten met andere smaakcombinaties. Een beetje meer Antilliaans en ook Amerikaans. Misschien een combinatie van die twee ben ik anders dan de rest. En ik hoop de jury daarmee te kunnen overtuigen. De juryleden zijn wel kritischer, dus ik ben wel benieuwd wat ze van mijn gebak vinden en of het zo goed is als de rest zegt.”

Vanessa van Heel Holland Bakt kun je ook volgen op Facebook.

Alle deelnemers Heel Holland Bakt 2017 Vanessa | Rik | Nico | Maarten | Marjolein | Ine | Hans | Gwenn | Heidi | Corrie