Sterren op TV
valerie-op-zoek-naar-maria-150x150

Valerie Curlingford gaat in Op Zoek naar Maria voor haar kans

Valerie Curlingford is één van de kandidaten Op Zoek naar Maria, een talentenjacht voor beloftes uit de theaterwereld. Eerder zong ze al op het Junior Songfestival en in een koor voor dj Martin Garrix, maar ook als model timmert Valerie aan de weg. Echter ligt haar focus nu natuurlijk helemaal op het scoren van de rol als Maria.

Valerie Curlingford in Op Zoek naar Maria

In Op Zoek naar Maria gaan tien musicaltalenten de strijd met elkaar aan. Ze krijgen tien zeer uiteenlopende opdrachten, van het zingen van een medley tot het coveren van Ariana Grande, en worden daarbij beoordeeld door een vierkoppige jury. Deze bestaat uit Pia Douwes, Jamai Loman, Richard Groenedijk en Carline Brouwer.

Valerie Curlingford in Aida in Concert en musical Tina

Valerie Curlingford wordt omschreven als een veelzijdige artieste met reeds een karrenvracht aan hoogtepunten achter haar naam. Zo schitterde ze als dertienjarige dreumes al met een zelf geschreven nummer op het podium van het Junior Songfestival. Verder ontving Valerie in 2013 aan het Lucia Marthas haar papiertje en pakte ze vervolgens haar koffers om als leadvocalist op één van de grootste cruiseschepen van de wereld aan de slag te gaan. Het was een droom die uitkwam.

Het talent van Valerie Curlingford werd ook al eens herkend door zangeres Rihanna, die een video waarin ze een cover zong heeft gedeeld op haar eigen sociale media. Verder bracht ze haar stem als een ter gehore in een koortje voor top-dj Martin Garrix.

Ook heeft Valerie ervaring in de musicalwereld; in 2019 maakte ze deel uit van het ensemble van Aida in Concert, en een jaar later vertolkte ze de rol van Ikette in het stuk Tina. Tussendoor doet deze duizendpoot óók nog regelmatig modellenwerk. Niet heel gek, gezien haar knappe koppie en haar ontzettend afgetrainde lichaam.

Podiumbeest dat best vaker aan zichzelf mag denken

Valerie ziet veel gelijkenissen tussen haarzelf en het personage Maria, bijvoorbeeld zorgzaamheid als kwaliteit, maar tegelijkertijd te weinig aan zichzelf denken als valkuil. Dit podiumbeest mag zichzelf zeker niet vergeten, want ze geldt als een serieuze kanshebber in de talentenjacht Op Zoek naar Maria.

Daarover zegt ze: “Het zou geweldig zijn als ik de kans zou krijgen om deze rol te vertolken! Het is zo een iconische show en ik heb zoveel mooie en leuke herinneringen aan de show. Ook denk ik dat ongeacht of ik het word of niet, dat dit een mooie kans is om te laten zien wie ik ben en wat ik kan.” Succes, Valerie!