Sterren op TV
Trijntje Oosterhuis

Auteur: Senna Reimink

Datum: 9 oktober 2015

Laatst Geüpdatet: 9 oktober 2015

Trijntje Oosterhuis is een Ladie met Soul

Trijntje Oosterhuis gaat al een tijdje mee in de muziek- en televisiewereld, maar een spoor van slijtage is op haar lijf niet waar te nemen. Sterker nog, in december 2015 wordt Trijntje voor de derde keer in haar leven moeder. Ze verwacht samen met Alvin Lewis een kleine, nadat ze eerder al twee kinderen kreeg met Sander van den Eeden.

Door de jaren heen hebben we Trijntje Oosterhuis op meerdere manieren leren kennen. Trijntje als leadzangeres van de band Total Touch, als solozangeres, als jurylid bij The Voice of Holland, als deelnemer aan het Eurovisie Songfestival, als naïeveling en als één van de vijf zangeressen van Ladies of Soul. Daarnaast is Trijntje Oosterhuis een graag geziene gast in talkshows als er over muziek gepraat moet worden. Zo schuift Oosterhuis geregeld aan bij RTL Late Night, of bij De Wereld Draait Door.

De grootste blunder van Trijntje Oosterhuis

Trijntje Oosterhuis domineerde de afgelopen jaren regelmatig het nieuws. Dan omdat ze naar Songfestival ging, maar ook bijvoorbeeld om haar jurk die ze tijdens datzelfde Songfestival zou dragen. De wereld was te klein toen ze haar beoogde jurk toonde. Het was een jurk met een zeer open blote decolleté. Anouk, één goede vriendin van Trijntje Oosterhuis, wond er later bij RTL Late Night ook geen doekjes om. Ze vond het ‘een jurk komt tot je klit met een uitsnede tot aan je schaambeen’. Uiteindelijk koos Trijntje voor een andere jurk, waardoor ze een grote blunder voorkwam, al was het kwaad mogelijk al geschied. Toch heeft Trijntje Oosterhuis nog altijd een andere mega blunder op haar naam staan.

Toen Nederland in 2013 geld inzamelde voor de Filipijnen, vanwege tyfoon Haiyan, wilde Trijntje Oosterhuis zich ook van haar goede kant laten zien. Op Facebook plaatste Trijntje Oosterhuis een post waarbij ze haar volgers vroeg het bericht te liken. Voor iedere like zou ze dan één euro overmaken op Giro 555. Daarmee onderschatte Trijntje Oosterhuis de kracht van Facebook volledig, want in no-time had de post van Trijntje 250.000 likes en dus moest de zangeres 250.000 euro overmaken naar het goede doel. Dat was zelfs de gulle Trijntje wat te veel, al gaf ze later op Facebook aan dat ze alsnog een fraai bedrag zou storten op de rekening van Giro 555.

[fb_embed_post href=”https://www.facebook.com/trijntje.oosterhuis/posts/680432328648134/” width=”695″/]

Zwangere Trijntje Oosterhuis blijft populair

Ondanks wat gedoe op Facebook en een jurk die niet erg gewaardeerd werd door het grote publiek blijft Trijntje Oosterhuis (bouwjaar 1973) onverminderd populair. In 2015 moest ze vanwege haar zwangerschap wel een aantal (solo)optredens afzeggen, maar haar carrière lijkt nog lang niet in het slop te zitten. Met Ladies of Soul stond ze in 2014 en 2015 vier keer in een uitverkochte Ziggo Dome en uiteraard kregen de shows van Ladies of Soul daarna nog een vervolg.

Trijntje volgen op Social Media? Trijntje Oosterhuis doet aan Facebook, Twitter en Instagram