Sterren op TV
Toon Mentink The Voice of Holland TVOH

Auteur: Senna Reimink

Datum: 26 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Toon Mentink van 4U in The Voice of Holland

Toon Mentink doet mee aan The Voice of Holland. De zanger hebben we vooral leren kennen van The Next Boy/Girl Band, maar nu gaat hij voor een volgende stap in zijn carrière. Toon kwam in The Next Boy/Girl Band in de finale terecht. Hij wist met zijn looks en zijn zangkwaliteiten zoveel indruk te maken dat hij het uiteindelijk zelfs schopte tot 4U. Samen met Tiago, Luca en Jaimy behoort hij tot die band. Met zijn deelname aan TVOH hoopt Toon ook als solo-artiest ervaring op te doen.

Inhoudsopgave

Toon Mentink in The Voice of Holland

Toon Mentink gaat met zijn deelname aan The Voice of Holland voor een nieuwe stap in zijn carrière. Toon benadrukt echter wel dat hij zeker nog niet van plan is om 4U achter zich te laten. “Ik moet aan jullie laten weten dat dit niet het punt is dat ik solo ga”, verklaarde Toon. “Ik wil gewoon meer leren en ervaring opdoen op het podium”, aldus Mentink. Tijdens de blind audition draaiden Ali B en Sanne Hans. Na een flinke babbel besloot hij voor Ali B te kiezen als coach van The Voice.

Toon Mentink, wie is hij?

Toon Mentink timmert al jaren aan de weg als zanger en zette vorig jaar de stap naar een talentenjacht om dat te laten zien. Al jarenlang neemt deze knappe jongeman covers op om te laten horen waartoe hij in staat is. Dat begon een aantal jaren terug al op SoundCloud. Naarmate Toon zich verder ontwikkelde, verhuisde hij zijn activiteiten meer naar YouTube. Daar en op Instagram vinden we regelmatig covers van Toon terug. Daarbij begeleidt Toon zichzelf zonder problemen door middel van een piano of gitaar.

Toon Mentink in 4U door TNBGB

In 2016 was Toon Mentink één van de deelnemers van The Next Boy/Girl Band. Nog voordat de eerste aflevering op televisie was geweest, gaf het officiële Facebook-account van het programma alvast het optreden weg dat iedereen weg heeft geblazen. De jongeman kon rekenen op drie duimen en was daardoor al snel zeker van een hotseat. In de eerste ronde van de show bracht Toon Mentink het nummer Stole The Show van Kygo en Parson James ten gehore. Hieronder is dat optreden te aanschouwen.

Nadat Toon erin slaagde om zijn hotseat niet meer achter zich te laten, bereikte hij de halve finale. Ook die halve finale kwam hij vlekkeloos door, waarna de finale wachtte. Daar werd hij door de fans veilig gesteld. Nu behoort deze jongeman tot de boyband 4U. Naast Toon zitten ook Luca Gilliot, Tiago Da Silva en Jaimy Trommelen in de boyband.

Heeft Toon Mentink een vriendin?

Toon Mentink blijkt nog geen vriendin te hebben. Op zijn Facebook-pagina valt te lezen dat de knappe zanger op dit moment als vrijgezel door het leven gaat. Wat we verder over hem weten, is dat hij geboren is in Spijkenisse en tegenwoordig woonachtig is in Schiedam. Daarbij werkte Mentink in het verleden als vakkenvuller bij Albert Heijn en is hij volgens social media tegenwoordig één van de werknemers van Direct Result te Rotterdam. Daarnaast zit Toon op hockey. Saillant detail is dat ook Nadia Mentink, het zusje van Toon, een parel van een stem heeft.

Toon Mentink is te volgen via Instagram en Facebook.