Sterren op TV
Tom Schraven The Voice of Holland

Tom Schraven kandidaat in The Voice of Holland

Tom Schraven is kandidaat in The Voice of Holland 2016. De absolute muziekliefhebber is al zijn hele leven met zingen bezig en zal nu in zijn eentje op de voorgrond gaan treden. In de blind auditions van TVOH wist Tom Schraven direct te overtuigen en gaat aan de slag in het team van Sanne.

Inhoudsopgave

Tom Schraven straalt bij Montezuma Revenge

De 28-jarige Tom Schraven komt uit Angeren, maar woont inmiddels in Arnhem. Hij is nog vrijgezel, maar wel een druk bezet mens. Samen met Hanne Jacobs speelt hij de muzikale komedie Een Weekendje Weg. Daarnaast kun je Schraven ook zomaar in en rond Arnhem tegenkomen met zijn gitaar, vergezeld door twee dames.

Samen vormen ze namelijk Two ladies & a Gentlemen. Tom is ook nog eens een aantal jaren zanger geweest bij Montezuma Revenge. Bij deze a capella groep stelt hij zichzelf voor, waar Schraven onderdeel is geworden van een al lang bestaande groep.

Tom Schraven met gitaar in The Voice

“Op mijn tiende begon ik met het schrijven van mijn eigen liedjes. Ik leerde piano en gitaar spelen en ik leerde nog meer van muziek te houden doordat ik dit nu zelf kon maken.” In 2011 studeerde Tom Schraven af aan het conservatorium in Arnhem, waar hij muziektheater studeerde.

“De combinatie van muziek, spel en beweging is iets dat mij enorm inspireert.” Mensen een mooie avond bezorgen, dat is dan ook waar Tom van houdt. Dat was dan ook waarom hij dolenthousiast was toen hij werd benaderd voor Montezuma. Nu wil hij zichzelf op de voorgrond zetten en doet dan ook mee aan The Voice of Holland. Dat hij zich heeft ingeschreven komt door Ilse de Lange, voormalig coach van TVOH. “Ilse is een vriendin van mij en mijn ouders. Ze zei al jaren dat ik mee moest doen. Telkens was er wel iets waardoor ik niet kon, maar nu was er ruimte voor.”

Tom Schraven verscheen al bij Evers Staat Op bij Radio 538. Tom liet daar alvast het nummer Love Runs Out horen, dit zal hij ook brengen tijdens zijn auditie bij The Voice of Holland.

Tijdens de blind auditions van The Voice of Holland had Tom Schraven niet eens één zin nodig om een plaats in de battles te verdienen. Sanne Hans besloot namelijk om direct te draaien en de andere drie coaches Guus, Waylon en Ali B. Sanne leek op voorhand het beste in het straatje van Tom te passen en hij koos ook voor haar. “Ik heb nog niet veel mensen gezien die de band tijdens hun auditie al dragen. Jij bent de frontman die ik zoek en ook een kans maakt om na deze competitie een mooie carrière te krijgen.”

Tom Schraven in de Battles

Tom Schraven nam het in de battles van The Voice of Holland op tegen Jacob Grey. Echt blij met Sanne’s keuze was Tom allerminst. “Het eerste wat ik dacht, is fack. Hij heeft gewoon een enorme fijne, warme stem”, vertelde Tom over zijn tegenstander. Het nummer dat beide heren mochten gaan zingen, beviel Schraven wel. Het werd Treat You Better van Shawn Mendes. Daarmee wist hij Sanne echter niet te overtuigen. Haar keuze viel dan ook op Jacob Grey en Tom werd niet gestolen door één van de andere coaches.

Tom Schraven is ook te volgen via Facebook, Twitter en Instagram.

Bekijk de andere deelnemers van Team Sanne Hans uit The Voice of Holland 2016 Baggio | Sheela | Kirsten Berkx | Nikki Nola | Esri Elianne | Ina van Woersem | Jacob Grey | Isabel Provoost | Daniël van Schaick | Erik Frisberg | Hannah Stradmeijer